Kotil’den Kastamonu Havalimanı Müjdesi

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, Kastamonu Havalimanından uçak seferlerinin günde iki kez yapılacağını söyledi.

Kotil’den Kastamonu Havalimanı Müjdesi
Kotil, bir takım inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Kastamonu’ya geldi. Burada AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, kendilerinin görevlerinin Kastamonuluların ve diğer illerdeki insanların Kastamonu’ya rahatça gelmesini sağlamak olduğunu belirterek, “Türk Hava Yolu olarak biz, uçtuğumuz bir yere günde iki sefer yapamıyorsak kendimizi eksik hissederiz. Kastamonu’da uçuşlarımıza günde iki sefer olarak başlayacağız. Sabah gelip akşam dönmeyi hedefliyoruz” dedi.

Türkiye’nin havacılıkta tarih yazdığını belirten Kotil, “2003 yılında yurt içinde yolcu sayısı 27 milyondu. Şimdi bu sayı yıl sonu itibariyle 113 milyonu buluyor. Türk Hava Yollarının 2003’te yolcu sayısı 4,5 milyon iken şimdi 37 milyona yükseldi. Bu bir berekettir. Herkesin bundan büyük katkıları vardır” diye konuştu.

Kastamonu halkına Türk Hava Yollarını kullandıkları için teşekkür eden Kotil, şunları söyledi: “Kastamonulular uçtuğu için Türk Hava Yolları Kastamonu’ya uçak seferi düzenliyor. Eğer siz uçmak istemezseniz bizler buraya uçak seferi düzenleyemeyiz ve işimizden gücümüzden oluruz. Bu yüzden bizler içinde herkesin saati önemli. Allah’ın izniyle bu sözümüzü tutup yaza uçak seferlerini Kastamonu’da günde ikiye çıkartacağız. Artık Türkiye, havacılıkta tarih yazıyor”

UÇAK DOLULUK ORANLARI YÜZDE 75 CİVARINDA
Kastamonu’da uçak seferlerinin başlamasıyla birlikte Kastamonuluların 54 yıl sonra havalimanına kavuştuğunu açıklayan AK Parti İl Başkanı Metin Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kastamonu Havalimanında uçak doluluk oranlarına baktığımız zaman yüzde 75 civarında seyrediyor. Bunda Türk Hava Yollarının da önemi bulunuyor. Türk Hava Yolları’nın kalitesi Kastamonu’ya geldi ve İstanbul’un Avrupa yakasına seferler düzenleniyor. Olumlu gidişat ilerleyen süreçte daha da artarak devam edecek. Nisan ayından itibaren Kastamonu Havalimanından uçak seferleri günde ikiye çıkıyor. Kış ayındaki şartlar biraz daha zorlu olduğu için bu yüzden uçuşlar Nisan ayından itibaren başlayacak.”
Çelik, Genel Müdür Kotil’e Kastamonu’nun yöresel ürünlerinden oluşan bir sepet hediye etti. Kotil ise, Çelik’e üzerinde ismi yazılı uçak maketi hediye etti. Ardından Kotil ve beraberindekiler, Nasrullah Meydanını gezdi. Kotil, Nasrullah Meydanında şadırvandan su içmeyi ihmal etmedi. Kotil, daha sonra Karabük’e gitmek üzere Kastamonu’dan ayrıldı.
Kaynak: İHA