Kemer'de Kaybolan Rus Turist

Kemer ilçesinde yürüyüşe çıkan 28 yaşındaki Rus turist, bulundu.

Beldibi Jandarma Komutanlığı ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ekipleri, Beldibi beldesine tatile gelen ve dün çıktığı yürüyüş sırasında kaybolan Rus erkek turist D.C.A'nın yerini cep telefon sinyalleriyle belirledi. D.C.A, kaldığı otelden yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta, Kızılarası mevkisinde bulundu.

Jandarma ekiplerince Beldibi Jandarma Komutanlığına getirilen turistin, ifadesinde, yürüyüşe çıktığını, havanın kararmasının ardından görme problemi yaşadığı için yönünü kaybettiğini söylediği öğrenildi. Jandarma ekipleri, Rus turiste yemek de ikram etti.

Beldibi beldesine tatile gelen Rus turist D.C.A, dün sabah saatlerinde kaldığı otelden ayrılarak yürüyüşe çıkmıştı. D.C.A, bir süre sonra cep telefonundan Rusya'daki ailesini arayarak kaybolduğunu bildirmiş, Beldibi Jandarma Komutanlığı ekipleri, ailenin başvurusu üzerine arama çalışması başlatmıştı. Arama kurtarma köpeğinin de kullanıldığı çalışmalardan sabaha kadar sonuç alınamayınca Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından da yardım istenmişti.

Kaynak: AA