Kaymek'te Yeni Dönem Başladı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları'nda 2013-2014 eğitim-öğretim dönemi dersleri başladı.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kaymek İhtisas Merkezi'ndeki açılış törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, eşi Neşe Özhaseki ile katıldı.

Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki, yeni eğitim döneminin hayırlı olması dileğinde bulundu.

Geçmişte hanımların evlerine kapanmadığını anlatan Özhaseki, Hunat Hatun ve Ahi Evran'ın eşi Fatma Bacı'nın hayatından örnekler verdi.

Hunat Hatun'un bir taraftan devlet işleriyle ilgilenirken bir taraftan da önemli hayır eserleri yaptırdığını dile getiren Özhaseki, Fatma Bacı'nın da 800 yıl önce "İşinize, aşınıza, eşinize sahip çıkın" dediğini ve Moğollarla savaşarak 17 yıl hapis yattığını, ölünceye kadar hayatın ucundan tutup mücadele ettiğini kaydetti.

19. yüzyılda erkeklerin cephede olması ve çeteler nedeniyle güvenlik için hanımların evlerine kapandığını ifade eden Başkan Özhaseki, özellikle kız çocuklarının okuması, meslek öğrenmesi, ayakta durması ve kimseye de muhtaç olmaması gerektiğini söyledi.

Bu kurs merkezlerinin bunu amaçladığını dile getiren Özhaseki, "Karşılığı olmayan ciddi bir bütçe ayırarak bu merkezleri finanse ediyoruz. Ama siz isterseniz biz bunu sonuna kadar devam ettireceğiz" dedi.

Kaymek Müdürü Mürşide Gonca Aslan ise, toplumun yaşam kalitesini artırmak gibi önemli hedefleri olan kursların sürekli büyüyen kurumsal bir yapıya büründüğünü söyledi.

Kaymek'in yan branşlarla birlikte toplam 105 branşta hizmet verdiğini anlatan Aslan, yeni dönemde emniyet personeline yabancı dil eğitimi başta olmak üzere değişik meslek gruplarına eğitim vereceklerini, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi için sağlık destek personelini yetiştireceklerini, yeni kütüphaneler kuracaklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından yaptıkları tanıtım faaliyetleriyle bölgelerindeki kursiyerlerin sayısını iki katına çıkaran Kaymek Erkilet Tesis Sorumlusu Özge Türkmen ve Kaymek TOKİ Tesis Sorumlusu Tuba Yurt'a Başkan Özhaseki ve eşi Neşe Özhaseki tarafından plaketleri verildi.

Başkan Mehmet Özhaseki Kaymek'in eğitim-öğretim dönemi açılışında engellilerle yakından ilgilendi.

Kaymek'in meslek kurslarına katılan kursiyerlerle fotoğraf çektiren Başkan Özhaseki, santral kursu alan görme özürlülerle bir süre sohbet etti.
Kaynak: AA