Gemuhluoğlu Anıldı

Şair, Yazar, Mütefekkir Fethi Gemuhluoğlu, Büyükşehir Belediyesi tarafından ölümünün 36'ıncı yıldönümünde anıldı.

Gemuhluoğlu Anıldı
Büyükşehir Belediyesi Hunat Kültür Merkezinde düzenlenen anma programında Gemuhluoğlu'nun eserleri ve düşünce dünyası anlatıldı.
Hunat Kültür Merkezi'ndeki anma programının açılışını Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın yaptı. Gönülbirliği yapılacak olan bu tür toplantıların önümüzdeki günlerde de gerçekleştirileceğini dile getiren Yalçın, bu minvaldeki programlarla ilgili tavsiyeleri de beklediklerini belirtti.

Programda Fethi Gemuhluoğlu'nu tanıtan kısa bir belgesel sunuldu. Belgeselin ardından Eğitimci-Yazar Hasan Arslan, Fethi Gemuhluoğlu'nu anlattı. Türkiye'de kalemi iyi olan gençleri Gemuhluoğlu'nun bir şekilde bulduğunu ve okuyan öğrencilere burslar temin ettiğini belirten Arslan, Gemuhluoğlu'nun yüzlerce akademisyen, bürokrat, düşünür, fikir adamı yetiştirdiğini söyledi.

Arslan, bir anlamda Fethi Gemuhluoğlu'nun önden giden atlılar yetiştirdiğini kaydetti.

Anma programına katılan Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur da, Gemuhluoğlu ailesinin aile dostları olduğunu belirterek böyle bir anma programından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bu tür sohbetleri çok önemli bulduğunu ve asırlardan beri gelen bir gelenek olduğunu dile getiren Keleştemur, "Bu batı toplumunun kaybettiği bir gelenektir. Bu gelenek bizde de aksadı, özellikle gençlerin bu tür sohbetlerden faydalanmasını sağlamak lazım" diye konuştu.

Kaynak: İHA