Başkan Alıcık'ten Engellite Bayram Hediyesi

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde yine bir engelliyi daha sevindirdi.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Pirlibey beldesine yaptığı ziyaretler sırsında tesadüfen karşılaştığı doğuştan yürüme engelli Halil Koç’a 3 tekerlekli şarj edilebilen motobisiklet hediye ederek hayatının değişmesini sağladı. Pirlibey Beldesinde ikamet eden yürüme engelli Halil Koç Kurban Bayramı öncesi en güzel hediyeyi Başkan Haluk Alıcık’ın elinden alırken “54 yaşındayım ama şu an bir çocuğun bayram harçlığını aldığında yaşadığı sevincin ve heyecanının kat kat fazlasını yaşıyorum. Bana verilebilecek en güzel hediyeyi verdikleri için Haluk Başkanıma çok teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Alıcık, Pirlibey Beldesine yaptığı ziyaretler sırasında yürüme engelli olan Halil Koç ile tesadüfen karşılaşması ile başlayan süreç mutlu sona erdi. Halil Koç’un imkânsızlıklar yüzünden yıllardır kullandığı elden pedallı araçla hayatını idame ettiğini öğrenen Alıcık, en kısa süreçte kendisine daha rahat kullanabileceği bir araç getireceğinin sözünü verdi. 40 yıldır Pirlibeyli bir vatandaş tarafından kendisi için yapılmış el ile pedalın hareketini sağlayarak sokaklarda dolaşabilen Halil Koç; “Rahatsızlığım doğuştan beri var. 13-14 yaşlarında iken Pirlibey kasabasında yaşayan bir büyüğümüz benim dışarıya çıkabilmem için böyle elimle hareket ettirebileceğim bir bisiklet yapmıştı bana. Allah ondan binlerce kez razı olsun. 40 yıldır o büyüğümüzün yaptığı bu bisiklet sayesinde dışarı çıkabiliyordum. Rahatsızlığım yüzünde hiç evlenemedim. Ve artık yaşımda bayağı ilerledi. Bu bisiklet yıllarca beni taşıdı ama artık gerçekten zorlanıyordum. Başkanımız Haluk Alıcık tesadüfen beni görüp hemen alakadar oldu ve kullanımı daha kolay ve rahat olan bu aracı bana getirdi. Mutluluğumu kelimelere sığdırmak çok zor. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Allah kendisinden razı olsun” dedi.

‘ENGELLİLERİ RAHAT HAREKET ETTİRECEĞİZ’
Başkan Yardımcısı Mesut Erdemir ve Pirlibey Belediye Başkanı Hüseyin Horasan eşliğinde Halil Koç’a 3 tekerlekli şarj edilebilen motobisikletini hediye eden Başkan Alıcık, yeni aracına alışana kadar dikkatli olması konusunda Koç’a uyarılarda bulundu. Nazilli Belediyesi olarak bu güne kadar 90| engelliye akülü araç sahibi yaptıklarını söyleyen Alıcık, engelli vatandaşların günlük hayatlarında büyük yaşama kolaylığı sağlayan bu araçlar sayesinde kendi başlarına çok daha rahat hareket edebildiklerini belirtti.

Alıcık; “Halil ağabeyimize bir nebze de olsa derdine çare, kendisine destek olabildiysek ne mutlu bize. Bayram önü onu sevindirmek istedik ve aracı temin eder etmez hemen kendisine teslim ettik. Ağabeyimiz bu bayramında çifte mutluluk yaşayabilecek. Kendisine sağlık sıhhat ve uzun ömür diliyorum. İnşallah aracını hep güzel günlerde kullanır. Kendisine hayırlı olsun” dedi.

Akülü araç sayesinde artık daha rahat hareket edebileceğini söyleyen Halil Koç, aracın kendisine verilmiş en güzel bayram hediyesi olduğunu Kurban bayramının kendisi için çok daha farklı ve güzel geçeceğini ifade ederek Alıcık’a teşekkür etti.
Kaynak: İHA