Askon Genel Başkanı Koca Açıklaması

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Genel Başkanı Mustafa Koca, Demokratikleşme Paketini, bir kısım tabuların yıkılması bakımından olumlu bulduklarını belirterek, "Ancak alınması gereken çok mesafede olduğu da ortadadır" dedi.

Koca, ASKON Konya Şubesi'nin yeni hizmet binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, 15 yıldır "Haklı zenginlik" sloganıyla hizmet verdiklerini söyledi.

Türkiye'nin evrensel rekabet şartlarının hakim olduğu ortamda, ülke insanını daha iyi yerlere taşıyabilme ideali taşıdıklarını bildiren Koca, ASKON'un bu ufkunu daha da genişleten, ekonomi dışında sosyal sorumluluk anlayışına da önem veren bir sivil toplum kuruluşu olduğunu aktardı.

Mustafa Koca, Türkiye'nin ekonomik göstergelerinin iyi olduğuna dikkati çekerek, "Ülkemiz bir kısım stres testlerini atlatmayı başarmıştır. Ancak, kritik eşik henüz aşılmış değildir. Yani bir kısım kurgularla üretilebilecek müdahaleler, bizi eski günlerimize döndürebilir" ifadelerini kullandı. Türkiye'nin ekonomisini yeniden gözden geçirmesi gerektiğini öne süren Koca, şunları kaydetti:

"Biz ASKON olarak diyoruz ki; ülkemiz ekonomisinin artık daha farklı bir büyüme stratejisine ihtiyacı vardır. Rekabetçi büyüme becerisini gösterebilmeliyiz. Katma değeri yüksek ileri teknoloji üretimi yapabilmeli, Know How ve patent sahipliğini artırmalıyız. İleri teknoloji ürünü tarım ve gıda faaliyeti yapabilmeliyiz. Bu konularda belirleyici olma hedefini taşımalıyız. Ekonominin sağlamlığı, imalat sanayi ve ileri teknoloji üzerine kurgulanmalıdır. Tarım sektör elden geçirilmeli ve sağlık perspektifinde endüstrileştirilmesi sağlanmalıdır."

-Demokratikleşme Paketi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Demokratikleşme Paketinin Türkiye'de olumlu bir hava estirdiğini dile getiren Koca, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Açıklanan Demokratikleşme Paketini, bir kısım tabuların yıkılması bakımından olumlu buluyoruz. Ancak alınması gereken çok mesafede olduğu da ortadadır. Yeni dönemin en önemli stratejik hususlarından bir tanesi, anayasanın yapılabilmesidir. Eğer sivil bir anayasa yapmayı başarabilirsek, Türkiye rüşdünü ispat etmiş bir ülke olacaktır. Aksi halde başarılı giden 'Çözüm süreci' dahil zarar görecektir. İnşallah gelecek günler hepimiz için çok daha güzel ve huzurlu olacaktır."

Açılış törenine, eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, Konya Valisi Muammer Erol ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve oda başkanları katıldı.

Kaynak: AA