Alman Öğrenciler Eğitim İçin Ankara'da

Almanya'da meslek lisesini bitirip ZF firmasında çıraklık eğitimi alan 15 öğrenci ve 3 öğretmen, AB Leonardo Da Vinci projesi kapsamında 2 haftalık eğitim için Ankara'ya geldi.

Ankara Sanayi Odası (ASO) ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle ASO 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Erkunt Mesleki Eğitim Merkezi ile Almanya'nın Passau Meslek Lisesi'nin 2011 yılında kardeş okul olduklarını belirten ASO Başkanı Nurettin Özdebir, Almanya'da meslek lisesini bitirip ZF firmasında çıraklık eğitimi alan 15 öğrenci ve 2 öğretmenin ASO 1. OSB’de bulunan Erkunt Mesleki Eğitim Merkezi’ne eğitim için geldiğini belirtti.

Teknolojik gelişmelerden haberdar olmak, toplumlar arasında kültür alışverişinde bulunmak için güzel bir fırsat olduğunu anlatan Özdebir, ''İnsanlarımız sürdürülebilir kalkınma içinde olacaksa daha yüksek katma değerli işler yapmamız gerekir. Bunlar için de insan kaynağının niteliğini yükseltmek lazım. Gayretlerimiz bunun için. Hem kendi bölgemizde heyecan yaratmak hem de insanların bu konuda dikkatlerini çekmek istiyoruz'' dedi.

ZF firmasının ürettiği şanzımanların MAN, Hidromek ve Türk Traktör tarafından satın alındığını anlatan Özdebir, Ankara'ya eğitim için gelen Alman öğrencilerin çalışacakları ZF firmasında üretilen şanzımanların burada nasıl montaj edildiğini de öğrendiklerini söyledi.

Kaynak: İHA