Ağar’ın İtirazı Reddedildi

Susurluk davasında iki yıl ceza alan ve davasının bitimine 1 yıl kala denetimli serbestlik yasasından yararlanarak Aydın’ın Yenipazar ilçesindeki cezaevinden tahliye olan İçişleri Eski Bakanı Mehmet Ağar’a, 1993 yılındaki bir cinayet nedeniyle hazırlanan iddianamede adı geçmiş ve Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Cuma gününe kadar teslim olması istenmişti.

Ağar'ın, Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne avukatları kanalıyla yaptığı itirazın reddedildiği öğrenildi.
Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin hazırladığı iddianameye itiraz eden Mehmet Ağar’ın itirazının reddedilmesi üzerine Mehmet Ağar'ın itiraz kararının kendisine ulaşmasını beklediği belirtildi. En geç Salı günü mahkemenin itiraz kararı eline ulaşması beklenen Ağar'ın, Salı veya Çarşamba sabahı Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim olacağı öğrenildi. Ağar’ın Denetimli Serbestlik Yasası nedeniyle haftanın üç günü imza vermesi nedeniyle halen Bodrum’da bulunduğu belirtildi.

29 Nisan 2013 tarihinde Yenipazar Cezaevinden tahliye olan Mehmet Ağar’ın Emniyet Genel Müdürü olduğu 1993 yılında Altındağ İlçe Nüfus Müdürü Abdulmecit Baskın'ın öldürülmesi olayına adı karıştığı gerekçesi ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 12 kişi hakkında iddianame hazırladı. İddianame Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Sanıklar için müebbet hapis cezası istenirken, daha önce Susurluk Davası'ndan 2 yıl ceza alan ve cezasının bitimine 1 yıl kala denetimli serbestlik yasasından yararlanarak tahliye olan Mehmet Ağar, tekrar cezaevine girecek.

29 Nisan'da tahliye olan Ağar'ın hakkında yeni bir dava ve soruşturma açılması sebebiyle denetimli serbestlik hakkı kayboldu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Ağar hakkındaki iddianameyi mahkemeye sunmasının akabinde, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı İnfaz Hakimliği'nin, 27 Eylül tarihli Ağar hakkındaki denetimli serbestlik kararını kaldırdığına ilişkin yazısı Muğla Cumhuriyet Savcılığı'na ulaşmıştı.
Kaynak: İHA