'3. Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali'

Dünyaca ünlü Fransız fotoğraf sanatçısı Bruno Barbey, "3. Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali" kapsamında, fotoğraf tutkunlarıyla bir araya geldi.

Barbey, kısa adı "Bursa Fotofest 2013" olan festival çerçevesinde Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi Orhangazi Salonu'nda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, İtalya, Polonya, Almanya, Kuveyt, Irak, Çin, Japonya, Brezilya, El Salvador ve Arjantin gibi ülkelerde çektiği fotoğrafların hikayelerini anlattı.

İkinci kez Bursa'da olmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Barbey, "Fotoğraf sanatıyla 50 yıl önce tanıştım. Bugüne kadar 30'a yakın kitap yayınladım. Şu anda İstanbul ile ilgili bir kitap çalışmam var" dedi.

İstanbul'un en sevdiği şehirlerden biri olduğunu dile getiren Barbey, "İstanbul ile ilgili fotoğraf çekmeye devam ediyorum. İnsanlar pek fark etmiyor ancak İstanbul, eski yıllara göre çok değişti. Türkiye de hem hızlı gelişiyor hem de kendi kültürünü muhafaza ediyor. Bu yüzden Türkiye'yi ve ona benzeyen Fas'ı seviyorum" diye konuştu.

Soruları da cevaplayan Barbey, "Fotoğraflardaki manipülasyonlar ne derece doğru, ne kadar yapılması gerekir?" şeklindeki soruya şu yanıtı verdi:

"Özellikle Uzak Doğu'da fotoğraftaki manipülasyonlar doğal görülüyor. İnsanlar manipüle yapmaktan çok hoşlanıyorlar. Bu olay özellikle Çin'de büyük bir problemdir. O yüzden bu tarz organizasyonlarda kişiler, kurumlar ve jüriler için büyük bir kabusa dönüşüyor. Ben manipülasyona karşıyım. Özellikle de foto muhabirliğinde karşıyım. Elbette ufak oynamalar olabilir."

Kaynak: AA