Yyü'de Van Kariyer ve Girişimcilik Günleri

Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Kurumu ve İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Programı işbirliğiyle "Van Kariyer ve Girişimcilik Günleri" adlı toplantı düzenlendi.

Programda konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Avrupa'da genç nüfusun en yoğun olduğu ülkenin Türkiye olduğuna dikkat çekerek, istihdamın önemine değindi.

Türkiye'de işsizlik oranlarının tek haneli rakamlara doğru düştüğünü söyleyen Battal, şöyle konuştu:

"Tabi ki işsizlik, istihdam alanlarıyla doğrudan ilgili. Artık devlet herkese kendi birimlerinde iş veremiyor. Gençlere projelerde destek vererek, iş alanları açmaları için kredi veriyor. Bu şekilde istihdamın artmasına ön ayak oluyor. İstihdamın arttırılmasına çok ciddi krediler veriliyor. Örneğin ben emekli olduğum zaman profesör olmama rağmen alacağım rakam 60-70 bin lira. Ama öğrencilere devletin verdiği kredi 100 bin lira. Bu muazzam bir rakam. Bu şekilde gençlerin ufku açlıyor."

Battal, genç nüfusu avantaja çevirmek, aktif bir projeci gençlik oluşturmak gerektiğini ifade etti.

Battal, "Önce kendimizi keşfedeceğiz, daha sonra başkaları bizi keşfeder. İlgili birimlerden gerekli desteği alarak istediğimiz işi kurabiliriz. Vagon değil lokomotif olmalıyız. Lokomotif olursak başkalarını istihdam ederiz. Bu şekilde geleceğimizi daha güzel hale getirebiliri" dedi.

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ise girişimcilik ve kariyer anlamında kendi hayatından örnekler vererek, deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

Gençleri yabancı dil konusunda eksikliklerini gidermeleri konusunda uyaran Kayatürk, "Her ne olursa olsun öncelikle kendinize, çevrenize ve içinde yaşadığınız topluma güvenin. Her şeyin başı güvendir" dedi.

Toplantıya Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Necmettin Çok, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Salih Serçe, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kariyer ve Girişimcilik Günleri 2 gün devam edecek.

Kaynak: AA