Tosya'da Kooperatifler Bilgilendirildi

Tosya ilçesinde, orman ve tarımsaL kalkındırma kooperatiflerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Tosya Orman İşletme Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile Kastamonu Köy Kalkındırma Kooperatifleri Birliği tarafından, Tosya Orman İşletme Müdürlüğü Konferans Salonu'nda ormancılık, anaç sığır ve buzağı desteklemeleri konularından bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Tosya Orman İşletme Müdürü Kamuran Aydoğan, toplantıda yaptığı konuşmada, kurum olarak orman kooperatifleri ile uyumlu çalıştıklarını belirterek, kurumunun Sürdürülebilir Orman Yönetimi Sertifikasyonu sürecinden geçerek sertifikalı işletme olduğunu söyledi.

Herkesin işletmeciliğin tüm faaliyetlerinde doğaya ve insan sağlığına daha fazla önem vermesi gerektiğini vurgulayan Aydoğan, "Bununla ilgili İş güvenliği,ilk yardım ve diğer eğitimler, orman köylülerine yetkililer tarafından belirli aralıklarla verilmektedir. Orman köylülerine kredi verilmeye devam edilecektir. Bu konuda orman köylülerinden yeni projeler ve yeni talepler bekliyoruz. Dikili satış yoluyla üretimler aksamadan devam edecektir" diye konuştu.

Toplantıya, Kastamonu Köy Kalkındırma Kooperatifi Birlik Başkanı Erol Akar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Gümüş ile orman ve tarımsal kalkındırma kooperatifi yetkilileri katıldı.

Kaynak: AA