Özel Artsam Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Gamze Eser'den Açıklama

Özel Artsam Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Gamze Eser, hedeflerinin Harvard Üniversitesine öğrenci göndermek olduğunu söyledi.

Eser, Özel Artsam Koleji binasında düzenlediği basın toplantısında eğitim-öğretim yılını değerlendirdi. 2-3 yıl içerisinde önce Karadeniz bölgesi, ardından Türkiye genelinde ve son olarak ta uluslararası düzeyde isim yapmayı hedeflediklerini belirten Eser, ayrıca bu düzeyde öğrenci yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Özel Artsam Koleji’nin öğrenci kapasitelerinin yüzde 50’sine en kısa zamanda ulaşacağını beklediklerini aktaran Eser, şu anda 26 olan öğrenci sayısının önümüzdeki yıl 330’a ulaşacağını kaydetti.

Eser, “Özel Artsam Koleji, ‘Lider Öğretmen, Lider Öğrenci’ eğitim sistemiyle, kendine güvenen ve risk alarak başarıya ulaşan, özgüveni tam öğrenciler yetiştirecek” dedi.

Kastamonu’dan Harvard Üniversitesi’ne veya Cambridge Üniversitesi’ne öğrenci göndermek istediklerini belirten Eser, şöyle konuştu: “Kurumumuzda eğitim öğretim gören öğrencilerimiz parmakla gösterilecek öğrenciler olacak. Harvard Üniversitesi mezunu Dr. Özgür Bolat’ın “Lider Öğretmen, Lider Öğrenci” eğitim sistemini uyguluyoruz. Eğitim çok ciddi bir kavram. Hiçbir zaman bir ticarethane gözü ile konuya yaklaşmıyoruz. Öğrenci sayısı bizim için en son planda. Bizim önceliğimiz öğrencilerimizin eğlenerek öğrenmelerini sağlamak. Kolej olarak yut içi ve yurt dışında birçok programa katılacağız. Dört ülkede kardeş okullar belirleme çalışmalarımızda sona yaklaştık. Öğrencilerimizin ufkunun açılması ve değişik kültürlerle etkileşim sağlaması bizim için çok önemli” dedi.

Ayrıca Eser, 3 yıldır Kastamonu’da okul öncesinde eğitim verdiklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA