Omü’ye ‘yaşam Merkezi’

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Selahattin Özyurt, 2010 yılında temeli atılan 'Yaşam Merkezi' inşaatının 29 Ekim 2013 tarihinde tamamlanacağını söyledi.

Omü’ye ‘yaşam Merkezi’
Samsun'da 38 yıllık geçmişiyle ülkedeki üniversiteler arasında saygın bir yer edinen Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Yaşam Merkezi'ne kavuşuyor. 17 fakülte, 3 yüksek okul, 11 meslek yüksek okulu, 5 enstitü, 21 araştırma uygulama merkezi konservatuvarı, 45 bin öğrencisi, 2 bin 51 akademik personeli ve 4 bin 500'e yakın çalışanı ile büyük bir aile olan OMÜ’nün Kurupelit Kampüsü’nde 2010 yılında 'Yaşam Merkezi' inşaat çalışmaları başlatılmıştı. Özellikle öğrencilerin merakla beklediği 'Yaşam Merkezi' inşaatının 29 Ekim tarihinde tamamlanması bekleniyor

Yaşam Merkezi hakkında bilgi veren OMÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Selahattin Özyurt, “Yaşam Merkezi ile üniversitenin Kurupelit Kampüsü içerisinde Fen-Edebiyat Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Eğitim Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, İ.İ.B. Fakültesi ve Sağlık Yüksekokulu öğrencileri ile üniversitemiz akademik ve idari personelinin sosyal, kültürel ve beslenme ihtiyaçlarının karşılanabilmesi hedefleniyor. 12 bin m2 kapalı alan üzerinde kurulu öğrenci sosyal merkezinde idari ve öğrenci yemekhanesi, mutfak, öğrenci kulüp merkezleri, 3 adet sinema salonu, bowling ve eğlence salonu, kafeterya, unlu mamuller satış yeri ve fırını ile dükkanlar yer alacak. Öğrenci sosyal merkezine ait binanın rektörlüğümüze teslim tarihi 29 Ekim 2013’tür. Ayrıca binanın teslim edilmesinden sonra çevre ve peyzaj düzenleme çalışmaları yapılarak etrafında öğrencilerimizin aktivitelerde kullanabilecekleri alanlar oluşturulacak” dedi.

Kaynak: İHA