Meram’da Aile Sağlığı Merkezi’nin Temeli Atıldı

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından yaptırılacak Aile Sağlığı Merkezi ve Sosyal Tesisin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Harmancık Mahallesindeki törende konuşan Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, "Bu hizmetleri yaparken yerimizde duramıyoruz. Sabah 08.00 akşam 17.00 mesai anlayışıyla hareket etmiyoruz. 24 saat prensibiyle çalışıyoruz. Bu bölgemizin de çok yakınında bulunan Gülbahçe Mahallemize yaptığımız yatırımların maliyeti 50 milyon TL'yi buluyor. Konya turizmine önemli katkı sağlayacak olan '80 Binde Devri Alem Parkı' da yaklaşık 40 milyona mal olacak ve yıl sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Sadece 2 farklı noktadaki yatırımımızın maliyeti 90 milyon TL'yi buluyor. Yaptığımız yatırımları planlarken sadece şehir merkezindeki mahalleler değil şehre uzak mesafedeki mahallelerimizi de göz önünde bulunduruyoruz" dedi.

Harmancık Mahallesi'ne kazandıracakları Sosyal Tesis ve Aile Sağlığı Merkezi'nin bu bölgede önemli bir boşluğu dolduracağını kaydeden Başkan Kalaycı, "Yaklaşık bin 850 metrekare inşaat alanı olan sosyal tesis, bodrum + 2 kattan oluşuyor. İçerisinde toplantı salonu, aile sağlığı merkezi, taziye evi ve iş merkezinin de yer alacağı merkez yaklaşık 1 milyon 600 bin TL'ye mal olacak ve yıl sonuna kadar tamamlanarak halkımızın hizmetine açılacak." diye konuştu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, şehrin her bölgesine güzel hizmetler kazandırıldığını söyledi.

Başkan Akyürek, “Adeta belediyelerimiz şehrimizi nakış gibi işliyor. Şehrimize kazandırdığı eserlerden dolayı Meram Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum ve emeği geçenleri kutluyorum. 'Harikalar Diyarı' olarak tanımlayabileceğimiz 80 Binde Devri Alem Parkı tamamlandığında o bölge yeni bir çekim merkezi olacak" diye konuştu.

Başkan Akyürek, Meram ilçesine kazandıracakları önemli yatırım ve projeler hakkında da bilgi verdi.

AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun da, yapılan tüm reformları halktan aldıkları güçle gerçekleştirdiklerine vurgu yaparak, “Güçlü bir iktidar ve güçlü bir destek olmazsa bunlar yapılmaz. Halkımız destek verdiği sürece çok daha güzel hizmetler yapılmaya devam edecek. Destek sizden, hizmet bizden" şeklinde konuştu.

Yapılan duanın ardından butona basılarak temele ilk harç atıldı.
Kaynak: İHA