Lösemili Onur Can'dan Örnek Davranış

Adana’nın Kozan ilçesinde lösemi hastalığını yenen ilkokul 4. sınıf öğrencisi Onur Can Akan, harçlığından biriktirdiği paraları Lösemili Çocuklar Vakfı’na (LÖSEV) göndererek örnek bir davranış sergiledi.

Lösemili Onur Can'dan Örnek Davranış
5 yaşında lösemi hastalığına yakalandığını belirten 12 yaşındaki Onur Can Akan, geçtiğimiz günlerde okul harçlığından biriktirdiği 100 lirayı bir mektupla LÖSEV’e gönderdi. Onur Can mektubunda ise şunları yazdı:
"2006 yılından beri bir gün bile beni unutmadınız, yardımsız, hediyesiz bırakmadınız. Sizin verdiğiniz güç ve destekle tedavilerim sonuç verdi, iyileştim ve okuluma başladım. Hocam, hep siz bana yardım ettiniz. Şimdi sıra bende. Biriktirdiğim harçlıklardan küçük de olsa bende lösemili kardeşlerime yardım etmek istedim. Az ama kusura bakmayın. Durumumuz iyi değil, babam asgari ücretle çalışıyor, evimiz kira. Bir ağabeyim üniversitede, diğeri lisede okuyor. Sizden başka kimse bizim durumumuzu sormuyor, tek umudum sizsiniz. Tüm LÖSEV ailesine tek tek selam eder, özellikle Üstün Hocam’ın ellerinden öperim. Allah'ım bana ömür verdikçe sizden hiç ayrılmayacağım. Hoşça kalın."
İHA muhabirine konuşan Onur Can Akan, “Ben küçüklüğümde lösemi hastalığından çok çekmiştim. O yüzden oturdum düşündüm, hep bana LÖSEV yardım etti. Ben de küçük bir yardımda bulunmak istedim. Bana bu güne kadar kimse sormadı LÖSEV’den başka hastalığımın durumunu, sağlığımı. Ben de kendi kendime bir karar aldım, okul harçlığımdan biriktirerek yardım etmek istedim” dedi.

Baba Murat Akan ise oğlu ile gurur duyduğunu söyleyerek, “Bu olaydan hiç haberimiz yok, kendisi okul harçlıklarından biriktirmiş. Ben zaten asgari ücretle çalışan birisiyim. Hem de özürlüyüm. Oğlum 2006 yılında yakalandığı bu hastalıkta biz lösemi hastalığının ne olduğunu bilmiyorduk. Bize tüm desteği LÖSEV verdi. LÖSEV haricinde hiç kimseden ne yardım aldık ne de halimizi, derdimizi soran oldu. Çok sıkıntılı zamanlar geçirdik. Allah’a şükürler olsun atlattık. Oğlumuz okuluna başladı.

Hastalığı atlattık ama LÖSEV hala takip ediyor. Bizleri arayıp durumunu soruyor, biz de bundan mutlu oluyoruz. Vatandaşlarımızın LÖSEV’e destek olmalarını istiyorum” diye konuştu.

Akan, "Tüm lösemili çocukların ailelerine seslenmek istiyorum. Lösemi korkulan bir hastalık değil, yeter ki tedavisini, hocaların dediğini, gerekli hijyen kurallarına uysunlar. Kimse bunalıma girmesin, lösemi tedavi edilen bir hastalık” dedi.

Anne Emine Akan da, “Ben ne olursa olsun oğlumu iyileştireceğim dedim. Çok çaba gösterdim, hastalığı boyunca hastanede olsun, evde olsun bir saniye bile yanından ayrılmadım. Hastanede ayakucunda kıvrıldım yattım ateşlenir mi, bir şey olur mu diye. Gece sabahlara kadar ateşlerine baktım. Bir saniye yanından ayrılmadım. Ben oğluma çok iyi baktım. Buradan tüm lösemili olan çocuklarımızın annelerine sesleniyorum; çocuklarına hiçbir zaman bakmayı ihmal etmesinler, çocuğa bakım veya sevgi, ben diyorum ki benim oğlumu benim sevgim iyileştirdi. Ben oğluma aşırı derecede sevgimi gösterdim. Oğlumu iyileştirdim, bunun için de çok mutluyum. Bu arada bize hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen LÖSEV’e çok çok teşekkür ediyoruz. Biz hastaneye ilk yattık, hastaneden eve gelmeden daha LÖSEV’den hediyelerimiz gelmiş” diye konuştu

Kozan Gazi İlköğretim Okulu Aile Birliği Başkanı Murat Yeşilova ise, Onur Can’ın oğlu ile aynı sınıfta olduğunu belirterek, "Onur Can sınıfta ve okulda örnek bir öğrenci. Yakinen de tanıyoruz. Onur Can başarılı bir öğrenci, onun için inşallah büyüyünce başarılı bir insan olacaktır” dedi.

Kaynak: İHA