Konservatuvarda Yeni Dönem Başlıyor

Denizli Belediyesi ücretsiz müzik kursları düzenliyor.

Denizli Belediye Konservatuarı, her yıl olduğu gibi bu yıl da kursiyer öğrencilere kapılarını açıyor. 12 Ekim tarihine kadar devam edecek kayıtların ardından 21 Ekim’de ders zilinin çalacağı belirtilirken, kursiyerlerin bir dönem sürecek eğitim için ücret ödemeyecekleri bildirildi.

Denizli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı Konservatuar’da Türk Sanat Müziği,Türk Halk Müziği, ney,ud,keman,piyano,gitar,yan flüt,klarnet,kanun,bağlama,kaval ve ritim kursuna bin 600 kursiyerin katılmasının beklendiği ifade edildi.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan müziğin hem çok etkili bir eğitim aracı, hem de çok önemli bir eğitim alanı olduğunu belirterek, "Anne ve babalardan çocuklarını ücretsiz olan konservatuar kurslarına göndermelerini istiyorum. Çocuklar mutlaka bir sanatla buluşturulmalı" dedi

Sanat ve sporla uğraşan çocukların özgüvenlerinin yüksek,arkadaşlıklarının kalıcı olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, "Biz, tüm enstrümanları öğrenme konusunda fırsatlar sunuyoruz. Bunu artırarak sürdüreceğiz" diye konuştu.

Kaynak: İHA