Kesikbaş Davası Başladı

Isparta'nın Yalvaç ilçesi Koruyaka köyünde kendisine tecavüz ettiğini ileri sürdüğü şahsı av tüfeğiyle öldürdükten sonra başını keserek köy meydanına atan Nevin Y.’nin yargılanmasına başlandı.

Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya 13 aydır cezaevinde bulunan Nevin Yıldırım ile avukatı Hilmi Tütüncü katılırken, Nurettin Gider’in eşi Keziban Gider ve annesi Zeynep Gider de müşteki sıfatıyla katıldı

Duruşmaya Nevin Y.’ye destek vermek üzere 11 kişilik İstanbul Feminist Kolektif üyesi grup kadın da katılmak istedi. Duruşmadan önce kadın üyeler salona girmek istedi. Bunun üzerine Nurettin Gider’in yakınları ile Kolektif Üyesi kadınlar arasında tartışma yaşandı. Mahkeme Başkanı Ayşegül İskenderoğlu, dernek üyesi 5 kadınla, Nurettin Gider’in dayıları Orhan ve Şükrü Öncü’nün duruşmaya katılmalarına izin verdi. Gider’in diğer yakınları ve dernek üyeleri adliye binasının dışına çıkarıldı.

GÖNÜL İLİŞKİSİNİ KABUL ETMEDİ
Duruşmada kimlik tespiti yapılırken, mahkemenin Nevin Y.’ye kaç çocuğu olduğu şeklindeki soruya "2 çocuğum var" demesi dikkat çekti. Nevin Y., 17 Kasım 2012’de dünyaya gelen ve DNA raporuyla Nurettin Gider’den olduğu tespit edilen ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından güvence altına alınan kızını yok saydı. Duruşmada daha sonra 46 sayfalık iddianameden özet bölümler okundu. Savunması istenen Nevin Y., iddianamede geçen özellikle Nurettin Gider’le gönül ilişkisi olduğu yönündeki iddiaları kabul etmedi. Nurettin Gider’le hiçbir zaman gönül ilişkisi yaşamadığını belirten Nevin Y., savunmasında şunlara yer verdi:
“Nurettin’i ben evlendikten sonra halamın kocası olarak tanıdım. Onunla hiçbir zaman gönül ilişkisi yaşamadım. Olay günü evime gelerek beni götürmek istediğini söyledi.

Yeniden bana sahip olmasından korktum. O sırada evin damında otururken kendisi attığı iple benim aşağı inmemi istedi. Bunun üzerine eve geçip duvarda asılı tüfeği aldım. Döndüğümde Nurettin yukarı çıkmıştı. Kendisine isabet almadan ateş ettim. Bana küfretmeye başladı.

Belindeki silahı çıkarmaya çalışıyordu. O sırada damdan aşağı düştü. Sürünerek kaçmaya çalıştı. Damdan bu kez kasıklarına ateş ettim. Yanına gittim hareket etmiyordu. Yanına gittiğimde de ateş ettim ama neresine ateş ettiğimi hatırlamıyorum. Sonrasını da hatırlamıyorum. Eve geldiğimde kızım ellerimi kan içinde görünce ağlamaya başladı.

O zaman ben de farkına vardım. Sonra jandarma geldi.”
Mahkeme Başkanı tarafından "Ateş etmeyi nereden öğrendin?" sorusuna Nevin Y., "Bekarken çok ateş ettim" diye yanıt verdi. Nevin Y., Gider’in neden yüzüne ateşe ettiğine ilişkin soruya da, "Benim köyde adımı çıkarıp, beni rezil etmişti. Ancak yüzüne sıkıp sıkmadığımı hatırlamıyorum" yanıtını verdi. Nurettin Gider’le aralarında üç yıldır ilişki olduğu iddiasını kabul etmeyen Nevin Y., kendisiyle Nurettin Gider arasındaki ilk ilişkinin anlatılmasının istenmesi üzerine ağlamaya başladı ve anlatmak istemediğini söyledi.

Nevin Y., "Pişman mısın?" sorusu üzerine "Pişmanım ama namusum için yine yaparım" yanıtını verdi.

“NAMUSUMU TEMİZLEDİM”
İddianamede de geçen Nevin Y.’nin cep telefonuyla mesajlaştığı ve Gider’in evinde kendisine ait fotoğraflar bulunduğunun hatırlatılmasına karşılık Nevin Y., "Benim adıma Nurettin bir çok hat almış. Bunlardan haberim yok. O mesajları kimin yazdığını bilmiyorum. Ben yazmadım. Bana verdiği telefon 3 gün bende duruyorsa 10 gün onda duruyordu. O fotoğrafları ise beni tehdit ederek çekti" dedi.

Mahkeme Başkan neden polis ya da savcılığa şikayette bulunmadığını ya da kendi annesine olanlarını anlatmadığını sorduğunda ise Nevin Y., "Sürekli beni takip ediyordu. Ne yaptığımı benden fazla biliyordu. Şikayet için fırsat bulamadım. Eşime, aileme kötü bir şeyler yapacağından endişeleniyordum. Eşimi seviyordum. Kendimi düşünmedim. Onun başına bir şey gelmesini istemedim Ben namusumu temizledim" dedi.

AVUKAT RAPOR İSTEDİ
Nevin Y.’nin savunmasının ardından sanık avukatı Hilmi Tütüncü, gönül ilişkisi olduğu yönündeki iddiaları kabul etmediklerini, gönül ilişkisinin sonucunun kafa kesme olmasının mantıkla uyuşmadığını söyledi.

Tütüncü, müvekkilinin akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespit edilmesi için Adli Tıp Kurumu’ndan rapor istenilmesini talep etti.

Duruşmaya katılan Nurettin Gider’in eşi Keziban Gider ile annesi Zeynep Gider, cinayeti Nevin’in tek başına işlemesinin mümkün olmadığını iddia ettiler. Anne Zeynep Gider, "Nevin Nurettin’i tek başına öldüremez. Nevin Nurettin öldürüldükten sonra ateş etmiş olabilir. Suçu kendi üzerine almak için başkalarının planlayarak yardım etmesiyle bu işin yapıldığını düşünüyorum. Katiller ellerin kollarını sallayarak geziyor. Meydana çıksınlar. Adalet yerini bulsun" dedi.

Daha sonra Nevin Nevin Y.’nin annesi Hesna Yıldız ile baba Zekeriya Yıldız ifade verdi. Duruşma sonrası mahkeme, Nevin Y.’nin akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespit edilmesi için Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi Psikiyatri Anabilim Dalı’na sevk edilmesinin kararlaştırıp, duruşmayı 15 Kasım 2013 tarihine erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ
Yalvaç ilesi Koruyaka köyünde evli ve iki çocuk annesi 29 yaşındaki Nevin Y., kendisine silah zoruyla tecavüz ettiğini ileri sürdüğü 2 çocuk babası Nurettin Gider’i 28 Ağustos 2012 gecesinde tüfekle vurduktan sonra, başını çuvala koyarak "İşte namusuma dil uzatanın kellesi" diyerek köy meydanına atmıştı. Bunun üzerine Nevin Y. tutuklanarak Isparta E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderilmişti. 17 Kasım 2012 tarihinde ise bir kız bebek dünyaya getiren Nevin Y., bebeği istemeyince Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün yurduna yerleştirilmiş, bebeğe de "Elif Sıla" adı verilmişti. İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun gönderdiği raporda Nevin Y.’nin doğurduğu bebeğin Nurettin Gider’e ait olduğu belirlenince Yalvaç Cumhuriyet Savcılığı tarafından iddianame hazırlanmıştı.

Nevin Y.’nin "tasarlayarak canavarca hisle kasten adam öldürmek" suçlamasıyla ömür boyu hapsi isteniyor.
Kaynak: İHA