Güneysu'da, Guski Toplantısı Yapıldı

Güneysu'da, Güneysu Su ve Kanalizasyon Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği Toplantısı yapıldı.

Belediye Meclis Toplantı Salonunda düzenlenen ve Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder'in başkanlık yaptığı toplantıya, Güneysu Belediyesi Meclis üyeleri ile köy muhtarları katıldı.

Minder, oylama sonucu GUSKİ Başkanı seçildi. Minder, birliğin kurulma amacın ilçenin ve civar yerleşkelerin su ihtiyacını ortak bir projeyle karşılamak olduğunu belirterek, ilk etapta köylerin su problemini çözmeye çalışacaklarını ifade etti.

Minder, kanalizasyon probleminin ise daha sonraki aşamalarda birliğin gerçekleştireceği projeler kapsamında ele alınacağını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Birliğin kuruluşu ile üye idarelere ait tüm yatırım ve işlerin birlik vasıtası ile gerçekleştirileceğini düşünmeyelim. Köylerimiz aynı zamanda Özel İdare ve Köylere Hizmet Götürme Birliklerinin yatırımlarından yararlanacaktır. Birliğimizin kendi imkanları ve alacağı yardımlarla öncelikle, birliğimiz yetki alanı içindeki tüm yerleşkelerin su ihtiyacının karşılanmasına çalışılacaktır. Bu konularda ilerleyen zamanlarda gerekli proje çalışmaları gerçekleştirilecektir."

Toplantı, birlik encümeni ve plan bütçe komisyonu üye seçiminin ardından sona erdi.

Kaynak: AA