Fuhuş Operasyonunda 4 Polis Açığa Alındı

İstanbul'da düzenlenen fuhuş operasyonunda 52 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyon kapsamında 4 polis açığa alınırken, aralarında 11 zabıta memuru ile özel bir hastanede görevli doktor, ilçe belediyesi ruhsat müdürünün de bulunduğu öğrenildi.
Ahlak Kumar Büro Amirliği ekipleri, 8 ay önce başlattıkları takip sonucu, geçen hafta Kadıköy, Maltepe ve Avcılar'daki 52 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda 64 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 41'i emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. "Fuhuşa aracılık yapmak ve yer temin etmek" suçlarından adliyeye sevk edilen 23 kişiden, 3'ü de tutuklandı. Soruşturmayı sürdüren polis ekipleri, İstanbul Büyükşehir Kadıköy ve Avcılar belediyelerinde görevli 11 zabıta memuru ile bir ilçe belediyesinin ruhsat denetim müdürü, özel hastanede görevli doktor ve 4 polisin de olayla ilgisi olduğunu tespit etti.

Polis, operasyon düzenlediği adreslerin önceden yapılan mühürlemelerini, para karşılığı geciktirdikleri ya da kapısı mühürlü iş yerlerinin başka girişler tarafından giriş vererek çalışmasına göz yumdukları iddia edilmesi sebebiyle 11 zabıta memuru ile belediye ruhsat denetim müdürünü ve özel bir hastanede görevli doktoru gözaltına aldı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinden sonra savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Haklarında idari soruşturma başlatılan 4 polis memurunun da açığa alındığı öğrenildi.
Kaynak: İHA