Eskişehirli Örnek Girişimci

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) desteği ile tuhafiye işyeri açan Eskişehirli girişimci Nuray Bolak, şimdi de kadınlar için örgü kursu düzenledi.

Nuray Bolak'ın açtığı ve haftanın 3 günü devam eden kurslarda klasik örgü, aksesuar ve amigurimi (örgü oyuncak) yapımı eğitimleri veriliyor. Kursta klasik örgü ve aksesuar eğitimini Kevser Top, amigurimi eğitimini ise Nevin Oktay veriyor. Kurslarda ilmek atmaktan başlayarak örgünün tüm incelikleri anlatılıyor. 2 Eylül’de başlayan kurs 3 aylık periyotlarla devam edecek.
İLMEK ATMAKLA BAŞLIYOR
Kursu, İstiklal mahallesi Ertuğrulbey sokak Özer işhanındaki Motiff Tuhafiye isimli iş yerinde düzenleyen Nuray Bolak, kendi işini KOSGEB ile kurduğunu, sonrasında da gelen talep üzerine böyle bir kurs başlatmaya karar verdiklerini anlattı. Bolak, “Kadınlar burada ilmek atmaktan başlayıp, atkılar, bereler, hırkalar, aksesuarlar ve oyuncaklara kadar pek çok şeyi öğrenme fırsatını bulacak” dedi

Üç ayda örgü örmenin temel hatları ile öğrenebileceğini ifade eden Bolak, kadınların bu tür kurslar ile ilgi alanlarında kendilerini geliştirme fırsatı bulduklarını ve ilerde bu tür hobilerini işe dönüştürme şanslarının da olduğunu kaydetti.

Kaynak: İHA