Engelli Öğrecilerden Defile

Muğla’nın Bodrum ilçesinde engelli öğrencilerin düzenlediği kıyafet defilesi büyük ilgi gördü.

Turgutreis beldesinde bulunan Bodrum Sağlık Vakfı Engelli Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri ve ailelerinin düzenlediği kıyafet defilesi renkli görüntülere sahne oldu. Annelerine yönelik “Meslek Edindirme ve İstihdam” programları doğrultusunda bu yıl Sağlık vakfı tarafından “Biçki ve Dikiş Kursu” projesini hayata geçirildi. Uzman öğreticiler tarafından verilen kurs süresi sonunda başarılı olan engelli anneleri bir defile düzenleyerek çalışmalarını sergiledi. Birçok anne kursta farklı tasarım kıyafetler dikti. Annelerin diktiği kıyafetleri engelli çocukları düzenlenen defilede podyuma çıkarak sergiledi. Bazı annelerde diktiği kıyafetleri kendileri giyerek podyuma çıktı. Profesyonel mankenlere taş çıkaran anneler ve çocukları izleyenlerden büyük alkış aldı. Defile öncesi engelli çocuklardan oluşan bir müzik gurubu sahne aldı. Bir süre müzik eğitimi alan engelli öğrenciler ritim enstrümanları çaldı. Yatalak olan bir engelli öğrenci ise vurmalı çalgı aleti çalarak arkadaşları ile birlikte ritim tuttu. İzleyenlerden büyük alkış alan müzik gurubu programın sonunda hep bir ağızdan şarkı söyledi.

Çaldıkları enstrümanlarla büyük beğeni toplayan öğrencilerin “engelsiz müzik” yazılı tişörtleri de dikkatlerden kaçmadı.

Bodrum Sağlık Vakfı Yönetimi Başkanı Ahmet Biçer annelerin çocuklarını okula bıraktıktan sonra vakitlerini boş geçirmesinler diye bu projeyi gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bugün burada bir defile düzenleyerek anneler ve engelli öğrenciler yaptıkları kıyafetleri sergilediler. Bu defile bizim için bir hasat gibi. İlerde bu işi daha çok ilerletip kıyafetlerini satışa sunabilecekler. Bizlerde onlara her zaman destek vereceğiz” dedi.

Bu arada “Biçki ve Dikiş Kursu” sonrasında yetkinlik kazanan annelerin, yakın gelecekte hayata geçecek olan “BSV Korumalı İşlik Atöyesi”nde yer alacak üretim birimlerinden “Tekstil Atölyesi”nde istihdam edilmeleri planlanıyor.
Kaynak: İHA