Diyarbakır'da Tefecilik Operasyonu

Diyarbakır'da yapılan çalışmalarda paravan şirketler kurarak POS cihazlarıyla tefecilik yapan kişilere yönelik düzenlenen operasyonlarda 6 kişi hakkında yasal işlem yapıldı.

Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık Ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği görevlilerince toplumsal hayata ve ülke ekonomisine psikolojik, sosyal ve ekonomik alanlarda ciddi oranda zarar veren tefecilere yönelik operasyon yapıldı.

Pos tefeciliği yapan bazı firma ve işyeri yetkilerinin İstanbul ve Ankara illeri başta olmak üzere büyükşehirlerde sicili temiz ve yoksul şahısların ekonomik sıkıntılarından faydalanılarak şahıslar adına paravan şirketler kurdurarak bankalardan pos cihazı aldıkları ve pos cihazlarını tefecilik amacı ile kullandıkları tespit edilirken olaylarla ilgili 6 kişi hakkında yasal işlem yapıldı.

İşyerlerinde yapılan aramalarda, 21 pos cihazı, 253 adet kredi kartı, borç verilen kişilerin isimlerinin kaydedildiği bir ajanda ele geçirildiği bildirildi.

Yetkililer, yapılan soruşturmada hakkında yasal işlem yapılan iletişim bayilerinin birisinde pos tefeciliğine ilişkin günlük yaklaşık 1 trilyon lira civarında işlem hacminin gerçekleştiğinin tespit edildiğini kaydetti.

Kaynak: AA