Btb Başkanı Başar Açıklaması

Burdur Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Başar, "Sütümüzdeki bakteri sayısı, AB standartlarının altında. Daha da altına düşürmek istiyorsak, toplu süt sağım merkezlerine ağırlık vermek gerekiyor" dedi.

Başar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Bilimsel ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezinin, Türkiye'deki üniversiteler içinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına ait süt örneklerini analiz edebilme iznini alan ilk üniversite olduğunu bildirdi.

Burdur'da böyle bir laboratuvar olmamasının eksikliğini uzun yıllar yaşadıklarını belirten Başar, "Elimizde kalite belgesi olmamasına rağmen, 'Türkiye'nin en kaliteli sütü bizim' dedik. Sütümüz elbette kaliteli ancak bunu ispatlamak için belgemiz yoktu. Bugün üniversitemiz, bundan böyle sütün kalitesini belgeleyebilecek. Bu bizim için büyük fırsat" dedi.

Başar, Burdur'daki başlıca geçim kaynağının çiğ süt üretimi ve hayvancılık olduğunu, BTB'de işlem gören ürünlerin başında, yüzde 43'lük dilimle çiğ sütün geldiğini kaydetti.

Başar, "Sütümüzdeki bakteri sayısı, AB standartlarının altında. Daha da altına düşürmek çıkmak istiyorsak, toplu süt sağım merkezlerine ağırlık vermek gerekiyor" diye konuştu.

Kaynak: AA