Bartın'da Sağanak Yağış

Bartın'da sağanak yağış nedeniyle 2 köprü su altında kaldı.

İl genelinde 2 gündür etkili olan sağanak nedeniyle kent merkezinden geçen Bartın Irmağı'ndaki su seviyesi yaklaşık 5 metreye kadar yükseldi, ırmak boyundaki yürüyüş yolu da su altında kaldı.

Merkez ilçeye bağlı Arıt beldesinden gelen derenin taşması sonucu, Tabanözü Köyünü Epçilerkadı Köyüne bağlayan Tabanözü köprüsü ve Alibaş Köyü ile Çukurbük Köyünü birbirine bağlayan Alibaş Köyü köprüsü su altında kaldı.

Söz konusu köprüler İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünce her iki tarafı da emniyet şeridiyle çevrilerek ulaşıma kapatıldı. Ayrıca çevre köylerde köprülerin kullanılmaması ve tedbirli olunması için köy camileri hoparlörlerinden vatandaşlara uyarıda bulunuldu.

Kurucaşile ilçesinde İlyasgeçidi köyünde meydana gelen heyelan nedeniyle kapanan yol, iş makineleriyle temizlenerek ulaşıma açıldı. Merkez ilçeye bağlı Arıt beldesi Çöpbey köyünde ise derenin taşmasıyla köy yolu ulaşıma kapanırken, Ulus ilçesinde de bazı evlerin bodrum katlarını su bastı.

İl Özel İdaresi'nden yapılan açıklamada, heyelan ve su baskınlarına karşı ekiplerin hazır tutulduğu ve mağduriyet yaşanan yerlere müdahale edildiği bildirildi.

-"Gece boyunca tıkanan ve taşan mazgalları temizledik"

Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediye olarak meteoroloji yetkililerinin uyarıları doğrultusunda kriz masası oluşturduklarını belirterek, gece boyunca 30 kişilik ekip ve araçla sel ihtimaline karşı hazır beklediklerini söyledi.

Çağlayan mevkisi piknik alanındaki masaları, ırmak suyuna kapılmaması için iple bağladıklarını ifade eden Çetin, şunları kaydetti:

"Gece boyunca tıkanan ve taşan mazgalları temizledik. Vatandaşların ihbarları doğrultusunda su baskınlarını önledik. Irmak suyunun yükselmesi nedeniyle 'Aşıklar Yolu' dediğimiz yürüyüş yolları ve banklarımız şu anda suyun altında. Irmaktaki su seviyesini sürekli kontrol ediyoruz. Şu ana kadar ciddi bir durumla karşılaşmadık ama yağmurun devam etmesi nedeniyle olası su baskınlarına karşı tüm ekip ve araçlarımızla hazır kıta bekliyoruz."

Kaynak: AA