Balat Projesini Halk Belirleyecek

Demokrasi kültürünün tabana yaymayı esas alan Nilüfer Belediyesi, Balat’taki meşelik alanla ilgili projeyi Balat ve Ahmet Yesevi mahalle komitelerinin onayına sundu.

Doğal sit alanı olan 200 bin metrekare arazi üzerinde hazırlanan projede, Balat ve Ahmet Yesevi mahallelerinin sakinlerinin farklı görüşleri ön plana çıktı. Projenin bir an önce hayata geçirilmesini istediklerini belirten mahalle sakinleri, projenin park alanı ya da piknik alanı olması konusunda fikir ayrılığına düştü. Projenin uygulanabilmesi için mahalle komitesi kararını göz önünde bulunduracaklarını belirten Nilüfer Belediyesi yetkilileri, fikir ayrılığının önüne geçmek için anket yapılmasını teklif etti. Anketteözellikle mangal yakılıp yakılamayacağının sorulması istendi.

Nilüfer Belediyesi yetkilileri projenin ayrıntılarını da anlattı. Meşeliğin doğal yapısı korunarak bölgeye piknik alanları, bölgede yaşayanların sürekli faydalanabilecekleri voleybol, basketbol, fitness ve koşu yolları, ihtiyaçların giderilmesi için büfe, çiçek vadisi ve su yolu, çocuk oyun alanları, güvenlik sistemleri, amfi, çocuk kulübü alanı, köpek kondisyon alanı ve otopark yapılacağı bildirildi.

Kaynak: İHA