Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa

Dazkırı ilçesinde, "Dazkırı Gençleri Bilim ve Tarihle Buluşuyor" projesi kapsamında 80 öğrenci İstanbul ve Çanakkale gezisine götürüldü.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında, Dazkırı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve 70 bin 260 lira destek alan proje çerçevesinde, ilçedeki okullardan belirlenen 80 öğrenci İstanbul ve Çanakkale'yi gezdi.

Başarılı öğrencilerin yer aldığı gezide, bilimsel farkındalık oluşturmak ve tarih şuuru kazandırmanın nihai hedef olduğu belirtildi.

Gezi kapsamında, TÜBİTAK projelerine ev sahipliği yapmış ve değişik projelerle Türkiye birincilikleri olan, deneyimli öğretmenlere sahip Bayrampaşa Bilim Merkezi'nin çalışma alanı olarak seçildiği, merkezin laboratuvarlarında matematik, fizik, kimya ve biyoloji uygulamaları yapıldığı ifade edildi.

Ortaokul ve lise grubu olarak ayrı ayrı 7 günlük uygulanan eğitim gezisinde, bilim merkezinde 5 gün süre ile öğleye kadar bilimsel çalışmalar yapıldığı kaydedildi.

-Evi yanan vatandaşa prefabrik ev

Afyonkarahisar'ın Başmakçı ilçesinde bir süre önce çıkan yangında evi kullanılamaz hale gelen vatandaşa devlet sahip çıktı.

Başmakçı'daki Fatih Mahallesi'nde at arabasıyla taşımacılık yapıp ailesini geçindirmeye çalışan Yüksel Keskin'in evinde bir süre önce elektrik kontağından yangın çıkmış, ahşap ev tamamen yanmıştı. Çıkan yangında, Keskin'in ahırında bulunan 2 inek ve 2 buzağı da telef olmuştu.

Başmakçı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri, yangının ardından Keskin'in yaralarının sarılacağının bilgisini vermişti. Soyal Yardımlaşma Vakfı'ndan gelen heyet, Yüksel Keskin ile görüşerek kendisine prefabrik bir ev yapılacağının bilgisini verdi.

Keskin ve ailesi ise, kendilerine yardımcı olan vakıf yetkilierine ve kaymakama teşekkür etti.

-Başmakçı'da ceviz hasadı

Afyonkarahisar'ın Başmakçı ilçesine bağlı Çığrı köyünde ceviz hasadı başladı.

Çığrı köyünde ailesiyle ceviz hasadı yapan Ahmet Ercan, ceviz ağaçlarının yüksek olması nedeniyle toplanmasının da zor olduğunu anlattı.

Uzun sopalarla düşürülen cevizlerin yerlerden toplandığını ve daha sonra çuvallandığını anlatan Ahmet Ercan, bir ağaçtan en fazla bir çuval ceviz toplayabildiklerini ifade etti.

Cevizlerin az olması nedeniyle satışını yapamadıklarını ifade eden Ercan, topladığı cevizleri çocukları arasında paylaştırdığını söyledi.

Kaynak: AA