Afyonkarahisar’daki Mühimmat Patlaması

Afyonkarahisar’da 5 Eylül 2012’de meydana gelen patlamayla ilgili davanın ikinci duruşmasına günler kala, şehir ailelerinin avukatlarından Altan Ulutaş, incelemeler tamamlanmadan askeri birliğin kaldırılmasına ve duruşmayla ilgili gizlilik kararı verilmesine karşı olduklarını söyledi.

Şehit ailelerinin avukatlarından Altan Ulutaş, meydana gelen patlamanın bulunduğu birliğin Milli Savunma Bakanlığı tarafından kaldırılacağının açıklandığını ancak dertlerinin birini veya birilerini suçlamak değil, gerçeğin ortaya çıkması olduğunu söyledi.

Ulutaş, "Ya intihar vardır ya sabotaj meydana gelmiştir ya da kazadır. Sabotaj ihtimali yeterince araştırılıp herhangi bir sabotaj olmadığı tespit edilirse biz kaza kabul ederiz. Görüntülerdeki tanık dinlenmedi. Bilirkişi incelenmesi halen yapılmadı ve Milli Savunma Bakanlığı o birliğin kaldırılacağını söylüyor, biz buna karşıyız. O cephanelik kaldırılacakmış. Kaldırılırsa deliller yok olacak oradan. Daha inceleme yapılmadan greyderlerle üstünün kapattılar cephaneliğin. Bu olayı gizli tutacak hiçbir şey yok’’ dedi.

DURUŞMADA GİZLİLİK KARARI VERİLEBİLİR
Eskişehir 1'inci Hava Kuvvet Komutanlığı Askeri Mahkemesi heyetinin davadan çekilme kararının reddedilmesinden dolayı 8 Ekim tarihinde yapılacak olan duruşmada heyetin gizlilik kararı verebileceğinden bahseden Ulutaş, ‘‘Mahkemede gizlilik kararı verilebilir. Biz bunu istemiyoruz. Olayı kamuoyunun ilgisine odaklamayı ve gerçeğin ortaya çıkmasını arzu ediyoruz. 1987’de Erzurum’da patlama meydana geldi. Duruşma gizli yapıldı ve adamlar beraat etti. 9 kişi öldü ama kimse suçlu değil. Bu konunun da gizli kalmasını istemiyoruz’’ şeklinde konuştu.

Avukat Ulutaş, patlamanın meydana gelmesi ile ilgili olarak bilirkişi raporunun oluşturulması gerektiğini, verilebilecek gizlilik kararıyla da sanıkların beraatinin söz konusu olduğunu söyledi.

Kaynak: İHA