Nagehan Alçı'ya sert tepki

Canlı yayında, Uluslararası Af Örgütü'nün 'Gezi' raporunu tartışan Kadri Gürsel, Nagehan Alçı ve Turgut Kazan arasında gergin anlar yaşandı. Gürsel ile Kazan, Alçı'yı raporu okumadan keskin görüşler öne sürmekle suçladı.

Nagehan Alçı'ya sert tepki
Canlı yayında, Uluslararası Af Örgütü'nün'Gezi'raporunu tartışan Kadri Gürsel, Nagehan Alçı ve Turgut Kazan arasında gergin anlar yaşandı. Gürsel ile Kazan, Alçı'yı raporu okumadan keskin görüşler öne sürmekle suçladı.

Kadri Gürsel, Nazlı Ilıcak, Nagehan Alçı ve Turgut Kazan'ın özel konuk olarak katıldığı Dört Bir Taraf'ta, Uluslararası Af Örgütü'nün'Gezi'raporu masaya yatırıldı.

Alçı'nın raporu objektif bulmamasını söylemesi üzerine, stüdyoda hararetli tartışmalar yaşandı.

Turgut Kazan, Nagehan Alçı'ya, 'Bu raporda 118 dipnot var. O yüzden'objektif değildir'demek insafsızlık olur' diye tepki gösterdi.


Bunun üzerine Alçı, 'Tugut Bey isterse 1000 tane dip not olsun' diye çıkıştı.

Kazan da buna karşılık, 'O dipnotları inceleyeceksiniz, ondan sonra gerçeği yansıtmış olamaz diyeceksiniz' şeklinde konuştu.

Nagehan Alçı da, 'Eylemlerin barışçıl olduğu ve eylemcilerin bir tehdit oluşturmadığı sonucuna varıyorsunuz bunun objektif olduğunu söyleyemezsiniz' diye konuştu.


Araya giren Kadri Gürsel de Alçı'ya, 'Ben senin raporu okumadığına inanıyorum. Okumuş olarak gelmiş olamazsın. Çünkü okumuş olarak gelsen bu kadar kolay raporda subjektif çok sayıda madde var diye kestirip atamazsın. Öyle değil çünkü. Bir rapor hakkında kesinkin görüşleri öne sürmeden önce o raporu okumak lazım hakkaniyet adına' dedi.


Alçı bu sözlere, 'Ben raporu okudum, detaylarını inceleyemedim ana hatlarıyla okudum' karşılığını verdi. BEYAZ GAZETE