Tekirdağ'da 6 Yıldır Aranan Kızlar

​​Tekirdağ'da, 6 yıldır kayıp olarak aranan ve yapılan kazı çalışmalarında bir tanesinin çene kemiğine ulaşılan kızlara ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 5 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.


Edinilen bilgiye göre, Meral Yapıcı ve Nefise Kıran'ın bulunmasına yönelik çalışma çerçevesinde gözaltına alınanlardan G.Y'nin, Yapıcı'nın amcasının oğlu, T.E ve U.O'nun ise kızların erkek arkadaşları olduğu öğrenildi.

Bu arada, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığının, Çorlu ilçesinde gözaltına alınan, B.Ç, S.A ve U.O'nun daha önce de konuyla ilgili ifadelerine başvurulduğu belirtildi.

Şüphelilerden G.Y'nin akli dengesinin yerinde olmadığı ileri sürüldü. Zanlılar, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

Öte yandan soruşturmayı sürdüren ekip içinde yer alan polis memuru Serkan Özdil, göreve giderken resmi polis aracının içinde, tabancasıyla başına ateş ederek intihar etmiş, Özdil'in cenazesi, Tekirdağ Eski Mezarlık'ta babasının yanına defnedilmişti.

- Olay

Şarköy ilçesinde yaşayan Meral Yapıcı,2007 yılında üniversite sınavına girmek için sınavdan birkaç gün önce Tekirdağ'daki akrabalarının evine gitmiş ve sınavdan önce arkadaşı Nefise Kıran ile buluşmuş, iki genç kızdan bir daha haber alınamamıştı.

Olaya ilişkin çalışma başlatan Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kızların öldürülmüş olabileceği düşüncesiyle soruşturmayı derinleştirmiş ve yaptığı çalışma sonucunda kızların en son Tekirdağ'ın Beyazköy mevkisinde, deniz kenarındaki bir çiftlik evine gittikleri bilgisine ulaşmıştı.

Meral Yapıcı'nın dedesine ait Beyazköy'deki çiftlik evi ve denizdeki beton iskele etrafında arama ve kazı çalışması yapan polis, kayıp kızlara ait olduğu düşünülen kemik parçaları bulmuştu.

Yapılan inceleme sonucunda, bulunan bir çene kemiğinin kayıp kızlardan Nefise Kıran'a ait olduğu belirlenmişti.

Kaynak: AA