Bitlisliler Bitlis’i İstanbul’a Taşıdı

Bitlis ve ilçeleri 31 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında İstanbul Feshane’de düzenlenecek olan “Bitlis tanıtım günleri” için tüm hazırlıkları tamamladı.

Bitlisliler Bitlis’i İstanbul’a Taşıdı
İstanbul’da, İstanbullulara 4 gün boyunca Bitlis ve ilçelerinin tanıtımının yapılacağı tanıtım günleri kapsamında deyim yerindeyse Bitlis ve ilçeleri İstanbul’a taşındı.
Feshane’de yapılacak olan tanıtım günleri öncesi Bitlis ve ilçeleri tarihi, kültürü, gelenekleri ve yetiştirdiği şahsiyetlerle İstanbul’a taşındı. Büryan kebabı, balı, cevizi, yoğurdu, kaymağı, peyniri, fındığı, fıstığı ve daha nice yöresel ürünü ile 4 gün boyunca İstanbullulara misafir olacak olan Bitlis, Ankara tanıtım günlerinden sonra bu yıl ikincisini düzenlediği “Bitlis tanıtım günleri” kapsamında Bitlis’in bilinmeyenlerini tanıtacak.

Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde halayların çekildiği tanıtım günleri adeta şenlik havasını andırırken, gelen misafirlere ise kentin yöresel yemekleri ve yöresel ürünleri ikram ediliyor. Bitlisli ve İstanbullunun buluştuğu Feshane’deki tanıtım günleri kapsamında ayrıca Feshane’de Büryan kebabı için geceden tandır kuyuları açıldı. Açılan kuyular ile yıllarca Siirt ve Bitlis arasında “Büryan kimin?” tartışmalarına neden olan Büryan kebabı da İstanbulluların beğenisine sunulacak.

Bitlis’i tüm dünyaya tanıtmak üzere Feshane’de bulunduklarını belirten Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, 4 gün boyunca İstanbul’da Bitlis’i tanıtacaklarını söyledi.

Tarihi, kültürü, gelenekleri ve yetiştirdiği ışık şahsiyetleriyle Bitlis’i İstanbul’a taşıdıklarını belirten Vali Yurdakul, “Bitlis tarihiyle önemli bir şehrimiz. Bizde bu bağlamda İstanbul ve diğer illerden buraya gelen misafirlerimize ilimizi her yönüyle tanıtmak amacıyla burada bulunuyoruz. Hepinizin çok iyi bildiği gibi Bitlis kayak turizmi, inanç turizmi, tarih ve kültür turizmi açısından Doğu Anadolu Bölgesi’nde rekabetçi olan bir ilimiz. Özellikle barış süresinde gerek yatırımcılarımızın gerekse turizmcilerimizin ilgisiyle karşılaştık. Her geçen gün marka şehir olan Bitlis, değerini de yükseltiyor. Bitlis Doğu’nun parlayan ve yükselen yıldızlarının başında geliyor” dedi.

Her geçen gün gelişen ve büyüyen Bitlis’in tanıtımına ve gelişime katkı sunmak amacıyla bu yıl ikincisini düzenledikleri tanıtım günleri kapsamında bu kez de Bitlis’i İstanbul’da tanıtacaklarını anlatan Vali Yurdakul, “Büryan kebabı, kar şerbeti, balı, zengin tarih ve kültürüyle zengin Bitlisimizi İstanbul’a taşıdık. Burada Bitlisimize ait Büryan kebabı, avşor çorbasını misafirlerimize ikram edeceğiz. Bunun yanında il ve ilçelerimizdeki ürünlerimizi tanıtacağız. Tanıtım günlerine gelenler Bitlis’i her yönüyle tanıma fırsatı bulacak. Yani Bitlis’i Bitlis yapan bütün maddi ve manevi değerleri burada buluşturmak istiyoruz. Herkesi tanıtım günlerimize davet ediyoruz” diye konuştu.

“BUGÜN İSTANBUL’DA GÜNLERDEN BİTLİS OLACAK”
İstanbul’da bugünün günlerden Bitlis olduğunu belirten Adalet ve Kalkınma Partisi Bitlis Milletvekili Vahit Kiler ise, Bitlis’in bu tür tanıtım günleri ile daha çok tanıtıldığını belirtti.

İstanbul’da 4 gün boyunca Bitlis’in bütün güzelliklerini tanıtacaklarını kaydeden Milletvekili Kiler, “Bitlis merkez ve ilçelerimizin tarihi ve kültürel zenginliklerini paylaşmak amacıyla buradayız. Bitlis’in özellikle tarihi zenginliği ve bilinmeyen zenginliği çok fazla. Bizde bu bilinmeyen değerlerimizi ve şahsiyetlerimizi en iyi şekilde tanıtmaya çalışacağız. Bunun yanında daha öncesinde Bitlis’e gelemeyen kardeşlerimize Bitlis’i her yönüyle burada tanıtacağız. Bitlis’e giden biri aynı anda Bitlis’i ve ilçelerini göremeyebilir, ancak bugün buraya gelen misafirlerimiz Bitlis ve ilçelerindeki her şeyi burada bir arada görebilecektir” ifadelerini kullandı.

Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz de, “İnşallah hep birlikte Pekin’den Londra’ya geçiş yolu üzerinde bulunan Bitlis’i İstanbul’da tanıtmak için bir aradayız. 4 gün boyunca bir arada olacağız. Bitlis’in kültürel, sanatsal ve diğer değerlerini en iyi şekilde tanıtacağız. Tek amacımız ilimizin tanıtımına katkı sunmak. Bunu da burada hep birlikte yapacağız” dedi.

Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın da, Bitlis’in her geçen gün geliştiği ve gelişmeye devam edeceğini, bu tür tanıtım günlerinin ise kentin tanıtımına daha çok katkı sağlayacağını kaydetti.

Kaynak: İHA