Alman Çiftten Akut İçin Bağış Kampanyası

AKUT için Almanya'da bağış kampanyası başlatan Alman çift, ilk etapta 100 kilogramdan fazla tıbbi malzeme topladı.


Tatillerini uzun süredir Marmaris'te geçiren Alman çift Andreas ve Sabine Kulpok, bu sırada öğrendikleri AKUT için bağış kampanyası başlatmaya karar verdi. Haziran ayında döndükleri ülkelerinde tıbbi malzeme bağışlarını toplayan çift, yeniden geldikleri ilçede AKUT Marmaris Ekibi'ni ziyaret ederek, kampanyaları hakkında bilgi verdi.

Ziyaret sırasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Andreas Kulpok, Almanya'da Kızılhaç için gönüllü olarak çalıştıklarını söyledi.

Tatilleri sırasında Marmaris'te AKUT ekibinin aracını gördüklerini ve dernek hakkında bilgi aldıklarını belirten Kulpok, "Kendilerini ziyaret ederek ilk yardımla ilgili bazı tıbbi ekipmanlar vermek istediğimizi söyledik. Almanya'ya döndüğümüzde AKUT için bağış toplamaya karar verdik" dedi.

Eşi kendisi için zor bir çalışma olduğunu anlatan Kulpok, "Arkadaşlarımızın çalıştığı, bazı tıbbi ekipmanlar üreten firmalara gittik. Buralardan ve Alman Kızılhaçı'ndan da bağış istedik. 3 ay içinde yaklaşık 100 kilogram ağırlığında 10 kutu tıbbi ekipman toplamayı başardık. Kutular şu anda yolda, Marmaris'e geliyor" diye konuştu.

Almanya'daki bazı Türk firmalarına başvurmalarına rağmen bağış alamadıklarını dile getiren Kulpok, bu girişimlerinin devam edeceğini bildirdi.

Acil durum ve afet durumu konusunda eğitmen olduğuna dikkati çeken Kulpok, bu konuda AKUT üyelerine eğitimler vermeyi planladıklarını kaydetti.

Kulpok, AKUT'a eğitim ve bağış konularındaki çalışmalarını sürdüreceklerini dile getirdi.

Yaklaşık 8 yıl önce İçmeler beldesine bir ambulans bağışında bulunduklarına da değinen Kulpok, her yıl bu ambulans için tıbbi ekipman getirdiklerini sözlerine ekledi.

AKUT Marmaris Ekibi üyelerini de desteklerinden dolayı Alman çifte teşekkür ederek plaket verdi. Bağışta bulunan Alman firmaları için hazırlanan teşekkür plaketleri de iletilmek üzere çifte teslim edildi.

Kaynak: AA