Adana Valisi Coş'a Ziyaret

Çeşitli gezi, inceleme ve temaslarda bulunmak üzere ABD'nin Virginia eyaletinden Adana'ya gelen heyetin, Vali Hüseyin Avni Coş'u ziyaret ettiği bildirildi.


Valilikten yapılan açıklamaya göre, aralarında Virginia Eyaleti Ulaştırma Bakanı Seat Connaughton, Loudon Belediye Başkanı Scott K York, Prince Willams Belediye Başkanı Martin Nohe, Purcellville Belediye Başkanı Robert Lazaro, Kuzey Virginia Belediyeler Birliği Başkanı Mark Gibb, Alexandria Belediye Başkanı William Euille, Pinnacle Academy Müdürü Mustafa Akpınar'ın yer aldığı heyeti makamında kabul eden Vali Coş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Tarihsel süreçte Türkiye-ABD arasındaki işbirliği ve dostluğu vurgulayan Coş, heyete kent hakkında bilgi verdi.

Adana'nın, hizmet sektöründeki büyük potansiyeli ile Ortadoğu'da iş yapmak isteyenler için doğru adres olduğunu belirten Coş, "Bakü-Ceyhan boru hattı ile Azerbaycan petrolleri buraya ulaşıyor ve değişik pazarlara gidiyor. İlimiz, Çukurova'daki diğer illerle Türkiye'nin gelişip kalkınmasına önemli katkıda bulunuyor. Türkiye, tarımda dünyanın 6. büyük ekonomisi durumunda. Toprak sulama yöntemlerimizi de geliştirip, daha fazla ürün almak için sürekli araştırma ve çalışma içindeyiz" dedi.

Virginia Eyaleti Ulaştırma Bakanı Seat Connaughton ise Adana'da bulunmaktan ve kenti yakından tanımaktan dolayı mutlu olduklarını kaydetti.

Türkiye ve Adana'yı daha yakından tanımayı ve işbirliğini geliştirmeyi amaçladıkların vurgulayan Connaughton, Vali Coş'u Virginia'ya davet etti.

Kaynak: AA