Tunus'taki Bombalı Saldırılar

Tunus'un sahil kentlerinden Suse ve Munastır'da bugün yaşanan saldırılarla ilişkisi olduğu tespit edilen 5 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.


İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Bakanlığa bağlı özel birimler, yaşanan 2 bombalı saldırıyla ilişkisi olan 5 kişiyi gözaltına aldı'' bilgisi yer aldı.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada ise Milli Güvenlik Konseyi'nin güvenlik planının saldırıların önlenmesinde büyük rol oynadığı belirtildi.

Açıklamada, "Bugün Munastır ve Suse'deki saldırıların büyük bir faciaya sebep olmadan önlenmesi, Milli Güvenlik Konseyi'nin 25 Ekim'de düzenlediği toplantıda aldığı güvenlik planı kararının olumlu bir sonucudur. Bu plan, güvenlik güçlerinin terörist saldırılara etkin bir şekilde karşı koymasını sağlamıştır" ifadeleri kullanıldı.

Tunus'un sahil kentlerinden Suse'de bir genç üzerindeki bombayla önce bir otele girmeye çalışmış, başaramayınca üzerindeki bombayı patlatmıştı. Munastır'da ise İçişleri Bakanlığına bağlı birimler, eski Devlet Başkanı Habib Burgiba'nın mezarına bombalı saldırı düzenlemek isteyen bir genci etkisiz hale getirmişti.

Kaynak: AA