Telefonla Dolandırılmaktan Son Anda Kurtuldu

Kayseri'de, polisin telefon dolandırıcılarına yönelik yaptığı uyarıları ve gönderdiği sms'i hatırlayan işçi emeklisi 21 bin lirasını kendisini arayan dolandırıcılara kaptırmaktan son anda kurtuldu.

İşçi emeklisi Abdullah Salma (58) telefonla arayan ve kendisini polis olarak tanıtan bir kişinin terör örgütlerinin hesabını ele geçirdiğini belirterek, bankadaki parasını başka bir hesaba yatırması gerektiğini söylemesi üzerine banka şubesine gitti.
Bankadaki 21 bin lirasını çeken Salma, bu sırada telefonla iletişimi sürdürdüğü kişinin sözlerinden şüphelenince parayı verilen hesaba yatırmaktan son anda vazgeçti.
Çektiği parayla kent meydanındaki polis noktasına gelen ve durumu emniyet görevlililerine anlatan Salma, dolandırılmaktan kurtuldu.
Telefonla arayan kişilerin evine polis gittiğini söylediğini anlatan Salma, "Önce güvendim ve parayı gidip bankadan çektim. Ancak başka bir hesaba yatırmam için ısrar ettiklerinde şüphelendim ve polisin daha önce telefon dolandırıcılarına yönelik gönderdiği sms aklıma geldi. Dolandırıldığımı düşünerek parayı yatırmaktan vazgeçip polis noktasına geldim. Eğer parayı yatırmış olsaydım çok üzülürdüm" diye konuştu.


Kaynak: AA