Şafak Operasyonunda 16 Tutuklama

Çorum’da, sokak satıcılarına yönelik iki dalga halinde düzenlenen şafak operasyonunda gözaltına alınan 16 kişi, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Şafak Operasyonunda 16 Tutuklama

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Çorum’da uyuşturucu ticareti yapan, kullanmak amacıyla uyuşturucu bulunduran ve temin eden şahısları takibe almıştı.

Polis, 3 ay süren teknik takibin operasyon için düğmeye basan KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, şafak vaktinde kentteki çeşitli adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Özel Harekat Şube Müdürlüğü ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin destek verdiği operasyon iki dalga halinde gerçekleşti. İlk dalgada gözaltına alınan S.D., M.D., C.G., Ş.K., S.Y. ve C.Ö., çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. İkinci dalgada gözaltına alınan 10 zanlı emniyet müdürlüğündeki sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan baskın yapılan evler ve müştemilatlarında yapılan aramalarda 1 kilo 264 gram esrar, 24 gram bonzai, 217 uyuşturucu hap ve 2 av tüfeği ele geçirildi.
Kaynak: İHA