Moder 5. Otomotiv Güz Şenliği Başladı

İçel Yetkili Otomotiv Satıcıları Derneği (MODER) tarafından Forum İçel AVM'de gerçekleştirilen '5. Otomotiv Güz Şenliği' başladı.

Moder 5. Otomotiv Güz Şenliği Başladı

MODER üyesi 21 markanın son model araçlarının sergilendiği şenliğin açılış törenine, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, CHP İçel Milletvekili Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım ve çok sayıda davetli katıldı.

İşletme sahiplerinin yetkili servis tulumlarını giyerek çektikleri tanıtım filminin gösterimi ile başlayan törende konuşan Dernek Başkanı Haluk Veli Doğan, geleneksel hale gelen şenlikte her akşam 2 ayrı etkinliğin yapılacağını belirterek, "Hizmeti artık halkımızın ayağına getirmeyi uygun görüyoruz. Bu yüzden tüm araçlarımızı otomotiv severlere burada teşhir edeceğiz. Aynı zamanda test sürüşü imkanı bulacaklar" dedi.

CHP İçel Milletvekili Vahap Seçer de şenlikte son model araçların yer aldığını ifade ederek, vatandaşın bu araçlara sahip olabilmesi için otomotiv ve akaryakıttaki yüksek vergilerin indirilmesinin gerekliliğine dikkat çekti. İçel Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise, şenliğin 29 Ekim tarihinde açılmasının büyük önem taşıdığını belirterek, "Bugün ülkemiz dünyanın en önemli üretim merkezlerinden biri haline gelmiştir. Türkiye, Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümü olan 2023 yılında dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına girmeyi gündemine almıştır. Dünya çapındaki projeler ülkemiz için günlük konuşulan konular haline gelmiştir" diye konuştu.

Türkiye'nin gelişmesine paralel olarak İçel ekonomisinin de gün geçtikçe büyüdüğünün altını çizen Güzeloğlu, "Bini aşkın İçelli vatandaşımıza istihdam sağlayan MODER, İçel ve Türkiye ekonomisine büyük katkılar sunan bir oluşumdur. MODER 2012 yılı Ekim ayında ulaştığı net satış farkını 2013 yılı Ekim ayı içerisinde yüzde 12 oranına çıkarmıştır. Türkiye gibi İçel ve MODER'de geçen yıla oranla yüzde 13 büyüme gerçekleştiriyor. Bu da İçel'in ve Türkiye'nin gelişmesini büyümesini ve otomotiv sektörüne talebin artmasına çok açık bir göstergedir" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen plaket töreni sonrasında MODER üyesi firmaların stantlarını gezen Vali Güzeloğlu, araçlar hakkında bilgi aldı. Etkinlik, MODER, Forum İçel AVM, bay ve bayan trafik maskotlarının trafik temalı tiyatro gösterisi ve illüzyon gösterisi ile devam etti.
Kaynak: İHA