İzmir Üniversitesi'ne Azeri Kardeş

Azerbaycan Hazar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hamlet Isahanlı ile bir araya gelen İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, iki üniversite arasında akademik ve kültürel işbirliklerinin en kısa zamanda başlayacağını söyledi.

İzmir Üniversitesi'ne Azeri Kardeş

İzmir Üniversitesi, kardeş ülke Azerbaycan ile ilk işbirliği protokolüne imza attı. Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, en kısa zamanda Mühendislik Fakültesi başta olmak üzere Güzel Sanatlar Fakültesi ve İktisadi İdari Bilimler Fakülteleri arasında öğrenci ve akademisyen hareketliliğini başlatmak istediklerini dile getirdi. Azerbaycan Hazar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hamlet Isahanlı’nın ziyaretinde bir araya geldiği İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Rıza Doğanata da, geçmiş yıllarda İzmir Özel Fatih Koleji’nde Türkî Cumhuriyetlerden pek çok öğrenciye eğitim verdiklerini, bu ilişkinin İzmir Üniversitesi aracılığı ile de devam etmesini dilediklerini söyledi.

Başkan Isahanlı, 1991 yılında kendisi tarafından kurulan ve Azerbaycan’ın İngilizce eğitim veren ilk üniversitesi olan Hazar Üniversitesi’nin 25 bölümü ile Mühendislik ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Ekonomi ve İşletme Mühendisliği Fakültesi, Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Eğitim Fakültesinde eğitim verdiğini söyledi.

Özellikle yüksek lisans ve doktora alanlarında İzmir Üniversitesi ile işbirliği yapmak istediklerini ifade eden Isahanlı, “Avrupa Birliği desteği ile gerçekleştirdiğimiz engelli öğrencilerin yükseköğretime entegrasyonu projesinde İzmir Üniversitesi’nin tecrübelerinden yararlanmak istiyoruz” diye konuştu.

İzmir Üniversitesi’nin Azerbaycan’dan bir üniversite ile ilk işbirliği anlaşmasına imza atıyor olmasından duyduğu mutluluğu belirten Rektör Erciyeş, “Hem akademik hem de kültürel konularda yapacağımız işbirliğinin her iki üniversite için de büyük yarar sağlayacağına inanıyorum. Öğrenci değişimi ve akademisyen ders verme hareketliliğinin karşılıklı olarak bir an önce başlamasını istiyoruz” dedi.

Protokol kapsamında öğrenci ve akademisyen hareketliliğinin yanı sıra çift diploma olanağı, ortak düzenlenecek konferans ve kültürel aktivitelerin yanı sıra akademik araştırmalar da sürdürülecek.
Kaynak: İHA