Feshane Bitlis Günleri Başlıyor

İstanbul Feshane’de düzenlenecek olan Bitlis Tanıtım Günleri etkinliklerinin hazırlıkları tamamlandı.

Bitlis Valiliği tarafından düzenlenen etkinliğin tanıtımı, İstanbul’un çeşitli ilçelerinde yapıldı. Bakırköy Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan halk oyunları gösterisi ise renkli görüntülere sahne oldu.

Bakırköy’de düzenlenen tanıtım etkinliğinde konuşan Bitlis Vali Yardımcısı Akif Pektaş, tüm İstanbulluları Feshane’ye davet etti. Feshane Günlerinde Bitlis’e dair her rengin yer alacağını söyleyen Pektaş, “Bizim bu etkinliği düzenlemekteki amacımız, doğu ile batı arasında bir kardeşlik köprüsü kurmak ve Bitlis’in sahip olduğu tarihi, kültürel değerleri İstanbul’daki hemşehrilerimizle paylaşmaktır” ifadelerini kullandı.

Feshane Bitlis Günlerine gelen vatandaşların öncelikle Bitlis’in mutfağıyla karşılaşacağını söyleyen Akif Pektaş, “Misafirlerimiz Bitlis’in tatlılarından, büryan kebabından ve balından tatma fırsatı bulacak. Bunun yanında ülkemizin en büyük, dünyanın 2. büyük krater gölü olan Nemrut Krateri ve tarihi eserlerimizden örnekler görebilecekler” diye konuştu.

Bitlis İl Kültür Ve turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, Bitlis Tanıtım Günlerinin daha önce Ankara’da yapıldığını ancak İstanbul’da ilk kez düzenleneceğini söyledi.

Işıkgör, “Bitlis’in hem ülke içinde hem de dünyada tanıtıma ihtiyacı var. Biz bu eksiğimizi yavaş yavaş gidermeye başladık. İlk tanıtım organizasyonu Ankara’daydı, şimdi de İstanbul’da bu etkinliği düzenliyoruz” diye konuştu.

İstanbul’da ilk defa düzenlenecek olan Feshane Bitlis Günleri, 31 Ekim’de başlayıp 3 Kasım’da sona erecek.
Kaynak: İHA