Evden İşe Bir Adım Projesi Kayseri’de Tanıtıldı

Kayseri’de “Evden İş Yerine Bir Adım” projesi ile Türk ev tekstil sektörünün ihtiyaçlarını evde üretim yapan kadınlardan karşılamak amacıyla proje tanıtıldı.

Evden İşe Bir Adım Projesi Kayseri’de Tanıtıldı

Kayseri’de “Evden İş Yerine Bir Adım” projesi kapsamında ev tekstil sektörünün el işçiliği alanındaki ihtiyaçlarına cevap vermek, Türk ev tekstil sektörünün el işçiliği alanında kalifiye eleman oluşturmak, veri tabanında alması gereken el işçiliği temel eğitim paketini hazırlamak ve e-öğrenme yöntemiyle uygulamasını sağlamak amacıyla hazırlanan projenin tanıtımı gerçekleştirildi.

Kayseri Olgunlaşma Enstitüsü Başkanı Nazende Büyükkatırcı “2011’in proje döneminde teklif sunduğumuz ulusal ajans yeni transferi onaylamıştı. Bugünde sonlandırmak için bir aradayız. Proje yapmaya neden gerek duyduk. Olgunlaşma enstitüsü el sanatlarını araştıran, onları yorumlayan ve yeniden kullanıma hazırlayan bir kuruluştur. Haliyle yaptığımız bu proje birçok evinde üretim yapan elindeki sanatı değerlendirmek isteyen hanımlarla bizi bir araya getirmek ve hayatımızı onlarla kesiştirmektedir” dedi.

Büyükkatırcı “Kadınlar, ‘ben evde çok güzel şeyler hazırlıyorum fakat pazarlayamıyorum’ diyor. Bir başka grup ise ‘ben ev işçiliği ile yapılmış ürünler arıyorum fakat bulamıyorum’ diyor. İşte biz bu iki grubu bir araya getirmek istiyoruz. İşte proje bu ihtiyaçtan dolayı ortaya çıktı. Ev eksenli çalışan kadınlara aracı kurumlar vasıtasıyla sipariş veriyorlar ama büyük firmalar kesinlikle işin içinde olmuyorlar. Yargıya intikal eden olaylar konusunda başlarını ağrıtmamak için aracı kurumları devreye sokuyorlar. İnternet sitesi açtık ve birçok video yükledik çok beğenildi geri bildirimlerde aldık” diye konuştu.

Kadınlara evlerinde üretim ve iş yapma imkanı sağlayan projenin sonunda kursiyerlere sertifikaları Vali Orhan Düzgün tarafından verildi.

Kaynak: İHA