Balıkesir'den Kısa Kısa

Ayvalık'ın Altınova Belediyesi, cumhuriyetin kuruluşunun 90| yıl dönümü dolayısıyla "90| Yıl Anı Ormanı" oluşturdu.


Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, Ayvalık, Altınova ve Küçükköy'de bulunan sivil toplum temsilcileri ve öğrencilerle 300 fidanı toprakla buluşturdu.

Cumhuriyetin kuruluşunun 90| yıl dönümü dolayısıyla anı ormanı oluşturduklarını belirten Sürer, "Cumhuriyetimiz için gençlerimiz asırlık çınarlar dikti. Çınar ağaçlarını dikerek adlarını tarihe yazdıran gençlerimiz yarın biz yaşına geldiklerinde o ağaçların gölgesinde oturacaklar ve 'bu çınarı ben diktim, suladım baktım, büyüttüm' diye gururlanacaklar" dedi.

-Burhaniye'de kafeterya törenle açıldı

Burhaniye Belediyesinin her mahalleye bir sosyal alan projesi kapsamında Cumhuriyet Mahallesi Bademalanı mevkiisne yaptırılan Bademalanı Kafeteryası, Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında törenle açıldı.

Belediye Başkanı Fikret Akova, açılışta, kafetaryayı, mahallede oturan kişilerin buluşma noktası olarak düşündüklerini ifade ederek, "Düğünler de dahil olmak üzere her türlü etkinliği burada yapsınlar ve burasını dolu dolu kullansınlar istedik" diye konuştu.

-Edremitli avcılara sertifika

Edremit Gümrük Avcılık ve Atıcılık Öğretim Gençlik Kulübü Derneği lokalinde, avcılık kursunu başarıyla bitiren kursiyerler için sertifika töreni düzenlendi.

Edremit Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen avcılık kurslarında başarılı olan 30 kursiyer, sertifikalarını EHEM Müdürü İsmail Damar'ın elinden aldı.

Damar, "Sürdürülebilir av ve yaban hayatı için avcılarımızın daha bilinçli olmalarını sağlamak ve eğitmek amacıyla bu tür kurslar açılıyor. Bu kurslar sayesinde avcılarımız daha bilinçli oluyorlar" ifadesini kullandı.

-Manyas'ta kitap fuarı

Manyas'ta Cumhuriyet Bayramı Kitap Fuarı açıldı.

Manyas Belediyesi Çok Amaçlı Salonu'ndaki fuarın açılışını, Vali Yardımcısı Ahmet Yılmaz, Manyas Kaymakamı Mehmet Erdem, Bandırma Kaymakamı Ali Mantı, Susurluk Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer ve Manyas Belediye Başkanı Hasan Kahraman yaptı.

22 yayın evinin katıldığı fuar, 1 Kasım'a kadar açık kalacak.

Kaynak: AA