20| Van Asya İpekyolu Fuarı Açıldı

Van Valisi Aydın Nezih Doğan, "İnşallah, çözüm sürecinin bu güzel ikliminde hep beraber birlikteliği sağlayacağız" dedi.


Bu yıl 20'ncisi düzenlenen ve çeşitli alanlarda 74 firmanın katıldığı Van Asya İpekyolu Ticaret ve Sanayi Tedarikçileri Fuarı, Altaylı Spor Tesislerinde açıldı.

İş dünyasının gelişimini, yurt dışı tanıtımını sağlamayı hedefleyen fuar ile yeni teknolojilerin üreticiyle bir araya gelmesi hedeflenirken, 4 gün sürecek fuarda bu yıl 74 firma stand kurdu.

Fuarın açılışını yapan Vali Aydın Nezih Doğan, İpekyolu'nda bulunan kentin ticari geçmişiyle ilgili söylenmesi gereken çok şey bulunduğuna dikkati çekerek, kentte yüzyıllardır güçlü bir ticaret geleneği olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin 10 yıl sonrası için iddialı bir vizyona hazırlanarak dünyanın en büyük 16 ekonomisinden birisi olduğunu anlatan Doğan, gelecek yıllardaki hedefi için de tüm imkanlarını seferber ettiğini dile getirdi.

Doğan, bu kapsamda ülkenin bütün kaynaklarını doğru biçimde kullanmak için cazibe merkezleri projesi geliştirdiğini anımsatarak, şöyle konuştu:

"Van da cazibe merkezleri uygulanan yerlerden birisi. Devletin buradan beklediği şu, Van'ı Türkiye'nin aydınlık 3 noktasından biri haline dönüştürmek. Bunun için de bizim el birliği, gönül birliği yapmamız lazım ve ekonomiyi diğer her şeyin önüne koymamız gerekir. İşin doğrusu 1 milyonu aşmış nüfusu ile Van'ın daha fazla üretmesi gerekiyor. Elindeki ekonomik imkanlarla bu üretimi gerçekleştirecek kapasiteye de sahiptir. Doğru bir planlamayla, omuz omuza vererek, güçlü bir gelecek vizyonuyla, Van bunu başarabilecek kapasiteye sahip. Tek yapılması gereken birlikteliği sağlamaktır. Birlikteliğin sağlanması ekonomik performanstan daha zordur. İnşallah, çözüm sürecinin bu güzel ikliminde hep beraber birlikteliği sağlayacağız. Eğer daha çok çözüme dayalı konuları konuşursak, daha çok ekonomiye dahil konuları konuşursak, o zaman gerçek performansımızı, gerçek potansiyelimizi ortaya koymuş oluruz."

Konuşmasının ardından fuarın açılışını yapan Doğan, davetlilerle standları tek tek gezerek firma temsilcileriyle sohbet etti.

Açılışa Belediye Başkan Vekili Fazıl Kaya, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras, Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, İran'ın Urmiye Ticaret Odası Başkan Vekili Hussein Paşai, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda iş adamı katıldı.

Kaynak: AA