Tkdk Proje Değerlendirme Toplantısı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Burdur İl Koodinatörlüğü tarafından yapılan 9'uncu ve 10'uncu çağrı dönemlerinde, 43 projenin koordinatörlüğe teslim edildiği bildirildi.

Burdur İl Koordinatörlüğü'nde düzenlenen toplantıda konuşan Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, il olarak projeler anlamında iyi bir konumda olduklarını söyledi.

TKDK'nın hayvancılık alanında Burdur'a büyük desteği olduğunu anlatan Yılmaz, vatandaşların kurumun yapacağı hibeleri kaçırmaması gerektiğini kaydetti.

TKDK İl Koordinatörü Hüseyin Şengün ise yaptıkları 9'uncu çağrı döneminde 9 adet süt üreten tarımsal işletmelere yönelik yatırım, 19 adet arıcılık ve tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği, 2 adet et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması ve bir adet süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasına yönelik yatırım olmak üzere toplam 31 projenin, 10'uncu başvuru çağrı döneminde ise 12 projenin teslim edildiğini kaydetti.

Projelerini teslim edenlerden sözleşmeye hak kazananların açıklanmaya başlandığını ve sözleşme imzalandığını anlatan Şengün, şu bilgileri verdi:

"Bugüne kadar 23 proje ile sözleşme imzalanmış oldu. Genel toplamda 19 milyon 669 bin 779 lira yatırım ve 11 milyon bin 254 lira hibe desteği öngörmekteyiz. Halen sözleşme işlemleri devam eden projeler var. İşlemleri biten projeler yatırıma başlayacak. Ayrıca kurumumuz 11'inci çağrı ilanına çıktı ve son teslim tarihi 31 Ekim 2013 olarak belirlendi. Yatırımcılarımızın bu tarihler arasında projelerini teslim etmeleri gerekmektedir."

Kaynak: AA