Silvanlı Miniklerin Oyunevi Keyfi

Diyarbakır'ın Silvan İlçe Kaymakamlığı tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırlanan 'Çocuk Kütüphanesi ve Oyunevi' hizmetine girdi.

Silvan Kaymakamlığı'nın "Adam Olacak Çocuk" projesi kapsamında hazırlanan Silvan Çocuk Kütüphanesi ve Oyunevi, halk kütüphanesinde vatandaşlara ücretsiz hizmet verecek. Silvan Kaymakamı Berkan Sönmezay, özel tasarımla hazırlanan çocuk kütüphanesi ve oyunevinin, bölgenin en güzel, kullanışlı çocuk kütüphanesi konumunda olduğunu söyledi.

Kaymakam Sönmezay, "Çocuğunuzla eğlenceli vakit geçirebileceğiniz mekan oluşturularak çocuklara kütüphanelerin, kitap okumanın sevdirilmesi hedefliyoruz. Cumartesi günleri açık olan mekanda çocuğunuza ödevlerini yaptırabilir, satranç oynatabilir, kitap okutabilirsiniz. Boyama kalemleri getirerek çocuğunuzla boyama etkinlikleri de yapabilirsiniz. Veliler için de hazırlanan kitap okuma odalarında velilerimizde kitap okuyabilecek. Ayrıca öğretmenler sınıflarındaki öğrencileri çocuk kütüphanesi ve oyun evinde toplu olarak faydalandırabilirler. Burada tamamen çocuklarımızı düşünerek bu projemizi hayata geçirmenin mutluluğunuz yaşıyoruz" dedi.

Kaynak: İHA