Elektrik Kontağından Çıkan Yangında Ev Küle Döndü

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde, elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangında bir ev tamamen küle döndü.

Edinilen bilgiye göre, Kahta'nın Girne Mahallesi, Kurtuluş Caddesi'nde sabah saatlerinde, Hasan Can adlı bir vatandaşın evinde yangın çıktı. Çıkan yangında ev tamamen küle dönerken, elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangının evin mutfak bölümünden başladığı öğrenildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, yangında evde bulunan tüm elektronik eşyalarla birlikte halıların ve mutfak eşyalarının da yandığı görüldü.

Yangın dolayısıyla evin tavanında bulunan tahtaların da yandığı ve evde çökme tehlikesinin yaşandığı ifade edildi. Yangın fark edilince evde yaşayanların ve komşularının müdahale etmek istediği fakat alevlerin büyümesi üzerine kimsenin müdahale edemediği öğrenildi.

Mevsimlik işçi olarak çalışan ve 5 çocuğu bulunan ev sahibi Hasan Can, "Sezonluk işçiyiz. Varımız yoğumuz evimizdi o da yandı. Kullanılacak hiçbir şeyimiz kalmadı. Mağduruz, dışarıda kaldık" dedi.

Mahalle Muhtarı Murat Kaymak da, "Ev kullanılamaz durumda. Vatandaşımız çok mağdur. Mevsimlik işçi olarak çalışmakta. Hiçbir geliri yoktur. Biz buradan yetkililerimize sesleniyoruz. Bir de duyarlı iş adamlarına sesleniyoruz. Bu vatandaşımıza en kısa zamanda bir el uzatsınlar. Önümüz kıştır. Biz inşallah en kısa zamanda desteklerinizi bekliyoruz" diyerek, evi yanan vatandaşa yardım çağrısında bulundu.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
Kaynak: İHA