Bosnalılar Karamürsel'de Buluştu

Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu, Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde yönetim kurulu toplantısı düzenledi.

Bosnalılar Karamürsel'de Buluştu
Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu (TBHKDF) Yönetim Kurulu, Karamürsel Bosna Hersek Türkleri Kültür Yardımlaşma Derneğinin ev sahipliğinde Karamürsel’de toplandı.

TBHKDF Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Utaş’ın başkanlığında, dernek merkezinde yapılan toplantıda Boşnak kültürünü yaşatabilmek için neler yapılabileceği konuşuldu. TBHKDF Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Utaş, Karamürsel Bosna Hersek Türkleri Derneği ve Karamürsel Belediyesi işbirliğiyle Boşnakça dil kursunun açıldığını belirterek, bu kursların tüm ülke genelinde yaygınlaştırılarak yapılacağını açıkladı.

Her yıl Karamürsel başta olmak üzere Türkiye'nin tüm bölgelerinde “Pita Şenlikleri” yapıldığını da açıklayan Utaş, "Bu şenliklerde gençlere Boşnak yöresinde özgü halk oyunları öğretiliyor" dedi.

Toplantıya Bosna Hersek Fahri Konsolosu ve TBHKDF Kurucu ve Onursal Başkanı Ahmet Kemal Baysak, TBHKDF Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nejat Öztürk, Karamürsel Bosna Hersek Türkleri Kültür Yardımlaşma yönetimi, diğer illerden gelen Bosna Hersek dernekleri ve federasyon denetim, disiplin, danışma kurulu üyeleri katıldı.

Kaynak: İHA