Mustafa Sarıgül Açıklaması

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylığı ile ilgili iddialara ilişkin, "Kasım ayında İstanbullular bekledikleri güzel haberi inşallah alacaklar" dedi.


Şişli Belediyesi Cumhuriyet'in 90'ıncı yaşını İstanbul Boğazı'nda görkemli bir şölenle kutladı. 30 tekneyle binlerce vatandaşın katıldığı kutlama töreninde İstanbul Boğazı renkli görüntülere sahne oldu. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de vatandaşların coşkusuna ortak olarak, Cumhuriyet'in yeni yaşını kutladı. Cumhuriyet'in yeni yaşını kutlayan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "90 yıl önce bu kararı alan Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını bir kez daha minnetle anıyorum. Mekanları cennet olsun. 50 İslam ülkesi var. 50 İslam ülkesi içinde inançlara saygılı laikle yönetilen tek ülke Türkiye Cumhuriyeti. Bu karar alınmamış olsaydı Türkiye Cumhuriyeti var olurdu ama Afganistan, Pakistan gibi olurdu. O nedenle Cumhuriyet en büyük bayramımızdır" dedi.

CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylığı ile ilgili iddiaları yanıtlayan Başkan Sarıgül şunları söyledi:
"Kasım önemli bir ay, güzel bir ay. İstanbul için de güzel bir ay olacak. Kasım ayı içerisinde bütün İstanbullular bekledikleri güzel bir haberi inşallah alacaklar. Kasım ayında İstanbullular hiçbir siyasi parti farkı gözetmeden, ötekisi olmayan bir anlayışla inşallah müjdeli haberi alacaklar."
Boğaz'da cumhuriyet coşkusunu yaşayan vatandaşlar da Başkan Sarıgül'ü organizasyondan dolayı kutladı.
Kaynak: İHA