Asrın projesi Marmaray dualarla açıldı

Türkiye'nin 153 yıllık rüyası gerçek oldu. Asya ile Avrupa kıtaları arasında denizin altından kesintisiz ulaşımı sağlayacak Marmaray dua ve tekbirlerle açıldı.

Asrın projesi Marmaray dualarla açıldı
Açılışa Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, Japonya BaşbakanıShinzo Abe ve Romanya Başbakanı katıldı.

Tarihi açılışa tanıklık etmek için İstanbul'un 39 ilçesinin yanı sıra çevre illerden de çok sayıda vatandaş Üsküdar'a akın etti.

Başbakan Erdoğan ve konuk misafirlerin konuşmasının ardından tüm isimler sahneye çıktı.

Tüm konuklar kürsüye çıktıktan sonra Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez açılış için dua etti. Görmez ile birlikte kürsüde bulunan Japon Başbakanı Abe de ellerini açarak dua etti. Daha sonra tren düdükleri ile birlikte açılış kurdelası kesildi.

ERDOĞAN BENİ ÇOK ETKİLEDİ

Marmaray açılışında konuşan Abe Türkiye’ye övgüler dizdi. Abe, olimpiyat seçmeleri sonrası Erdoğan'la arasında geçen olayı anlattı. Abe aynı zamanda Erdoğan'la arasında geçen bu olay yüzünden Marmaray'a gelme kararı aldığını söyledi.

Japon Başbakan Abe, 'Olimpiyatları kaybettiğiniz an Erdoğan'ın bana sarılması, beni çok etkiledi. Beni buraya çağırdı ve Marmaray'a geldim' dedi.