Paraşütçüler Rekor İçin Hazır

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında bir araya gelen amatör paraşütçüler "29way Türkiye çoklu tutuşma rekoru" için son hazırlıklarını tamamladı.


İzmir Selçuk'taki Türk Hava Kurumu Gökçen Havacılık Efes Atlayış Merkezi'nde yarın yapılacak rekor denemesi için Rus eğitmen Aleksei Khrulev'in önderliğinde çalışma yapan amatör paraşütçüler, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda havada yıldız oluşturacak.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait casa tipi uçağın kullanılacağı etkinliğe THK'nin yanı sıra PTT Genel Müdürü Osman Tural da katkı veriyor. Atlayış gözlemciler tarafından onaylandığı taktirde, ulusal rekor olarak Uluslararası Havacılık Federasyonu tarafından tescillenecek.

THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin dört bir yanından gelen amatör paraşütçülerin Cumhuriyetin 90| kuruluş yıl dönümü nedeniyle THK'den güzel bir talepte bulunduğini söyledi.

Paraşütçülerin, Türk halkına çok anlamlı bir hediye vermek için yola çıktığını belirten Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Paraşütçüler 29 Ekim günü 29 paraşütçüyle Türk bayrağının yıldızını oluşturmak için yola çıktılar, biz de de onlara elimizden geldiği şekilde destek vermeye çalışıyoruz. Amatör paraşütçüler yarın bu anlamlı olayı gerçekleştirip, Türkiye'ye çok güzel bir hediye verecek."

Yıldırım, atlayışın öncesi ve sonrasının internetten canlı yayınlanacağını sözlerine ekledi.

Paraşütçülerle birlikte bu etkinliğe katılacak Hayko Cepkin ise rekor denemesini sonuçlandırmak için yoğun çalıştıklarını, el ele verip rekoru başarmak için çaba harcayacaklarını ifade etti.

Hayko Cepkin, "Çok heyecanlıyız, hem bayramı kutlayıp hem de rekor deneyeceğiz. Başarılı da başarısız da olsak herkes için iyi olacak. Türkiye'de daha iyilerini yapabilemek için bu girişim bize bir ufuk açtı" dedi.

Hayko Cepkin, Cumhuriyetin 90| yılını büyük bir organizasyonla kutlamanın herkesi gururlandıracağını belirterek, herkesi Efes Atlayış Merkezi'ne beklediklerini kaydetti.

Kaynak: AA