Alaşehir Ak Parti'de Adaylık Yarışına Avukatlar Damga Vurdu

Alaşehir yerel seçime her gün biraz daha yaklaşırken, siyasi partilerin Alaşehir Belediye Başkan adaylarını belirleme çalışmaları sürüyor.

MHP’nin mevcut belediye başkanı Gökhan Karaçoban’ı aday belirlemesinden sonra gözler AK Parti ve CHP’ye çevrildi. CHP’de belediye başkan adayı yapılacak anket sonucunda belirlenecek.
AK PARTİLİLER SÜREÇTEN ENDİŞELİ
Aday belirleme sürecinde en çok sıkıntı yaşayacağına kesin gözüyle bakılan parti ise AK Parti. Partide bugüne kadar aday adaylıklarını Avukat Harun Yücel ve Avukat Mehmet Emin Çobanoğlu açıklamasına karşın daha en az beş aday adayının daha aday adaylıklarını açıklaması bekleniyor. Çok sayıda aday adayının bulunması partililer tarafından ise endişeyle karşılanıyor. Partililerin en büyük korkusu aday belirlendikten sonra partide bölünmelerin ve küskünlüklerin yaşanması ihtimali.

ADAY ADAYININ 4’Ü AVUKAT
AK Parti’deki aday belirleme sürecinde en göze batan konu ise aday adaylarından 4’ünün avukat olması. Avukatlar Harun Yücel ve Mehmet Emin Çobanoğlu’nun aday adaylıklarını açıklamalarının ardından gözler diğer avukat aday adaylarını açıklamalarına çevrildi.

Son mahalli seçimde çok az bir farkla AK Parti’den belediye başkanlığını kaybeden Avukat Adnan Özdişçi de aday adaylığını yarın açıklayacak. AK Parti’den aday adaylık başvurusu yapacak bir diğer isim ise AK Partili İl Genel Meclisi Üyesi Fedayi Kozan. Kozan’ın da 30 Ekim Salı günü aday adaylığını duyurması bekleniyor.
Kaynak: İHA