Has Parti’den Chp’ye Katılım

Kapatılan HAS Parti üyesi yaklaşık 200 kişi CHP’ye katıldı.

Has Parti’den Chp’ye Katılım
CHP İstanbul İl Başkanlığı partilerine yeni katılanlar için Bakırköy Alta Erbulak Sahnesi'nde bir tören düzenledi.


Bakırköy’de bulunan Altan Erbulak Sahnesi’nde düzenlen törene, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen ve çok sayıda partili katıldı.

Törende HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Zeki Kılıçaslan’ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 200 kişiye Cumhuriyet Halk Partisi rozeti takıldı.

Törende konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, “İktidar partisi kendini demokrat gösterdi. Kendini demokrasiye sahip çıkan gösterdi. Artık bu algı değişiyor. Bizim gücümüze güç kattınız. Bizim hiç kimseden korkumuz yoktur. Cumhuriyet Halk Partililer olarak biz ne zalimden ne diktatörden ne firavundan ne cuntadan biz hiçbir şeyden korkmuyoruz. Bir tek korkumuz vardır. O da Allah korkumuzdur” ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise Başbakan Erdoğan’ı Van Üniversitesi tarafından fahri doktora verilmesini eleştirerek, “Ben buradan YÖK Başkanına bir çağrıda bulunmak istiyorum. Rektörlerin yarışlarından vazgeçmeleri amacıyla. YÖK adına bütün üniversiteler adına Başbakana toptan bir fahri doktora ünvanı versinler ve bir seferde kurtulalım. O cübbeyi bir sefer giysin ve bir daha da giymesin” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidara gelmesi yolunda çalışan herkesin emeğinin son derece önemli olduğunu vurgulayan CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ise “Partiye yıllardır emek veren arkadaşlarımızın emekleri ne kadar kıymetliyse Cumhuriyet Halk Partisinin iktidar olması ve bu iktidarın bir parçası olması için Cumhuriyet Halk Partisine bugün katılan iki yüze yakın arkadaşımızın emeği ve iradesi de bizim için o kadar önemli ve o kadarda kıymetlidir” diye konuştu.

HAS Partinin feshedilmesinden sonra CHP’ye geçen Prof. Dr. Zeki Kılıçaslan kararının gerekçelerini açıkladı.

CHP’nin parlamentodaki partilerin en demokratı olduğunu söyleyen Kılıçaslan, “Türkiye’de kimlikler üzerinden siyaset yapılıyor. Kimlikleri tanımak ayrı bir olay kimliklerin özgürlüklerini savunmak ayrı bir olay ama kimlikler üzerine siyaset yapmak ayrı bir şey. Bu ülkedeki adaletsizlikten, eşitsizlikten rahatsız olan insanlar olarak değişik partilerden bir araya gelerek kula kulluk edilmeyecek karşısında mücadele edecek bir anlayış için HAS Parti'yi kurmuştuk. Ama çok kısa bir sürede bu parti feshedildi. Ama fikir feshedilemez” şeklinde konuştu.

Konuşmalarından ardından partiye yeni katılan isimlere rozetlerini CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen taktı. Törende partiye katılan yaklaşık iki yüz kişiye rozet takıldı.
Kaynak: İHA